Mobilna verzija
rp
rp

Arslanagić: Slovenci so prišli do kolajne ne krivi in ne dolžni

vszi

Nekdanji legendarni vratar Abas Arslanagić, ki je kot trener deloval tudi v Krškem, je ocenil, da proti Sloveniji Hrvati niso imeli osebe, ki bi vodila ekipo.

"Praktično so Slovenci do te zmage prišli ne krivi in ne dolžni," je za banjaluške "Nezavisne novine" povedal Abas, nekoč tudi selektor hrvaške izbrane vrste.

Njegova teza je, da Hrvaška ni imela kolektivne igre, ampak so se igralci zanašali le na učinek posameznikov. Kot ključne trenutke za končni razplet tekme Arslanagić navaja motivirajoči nastop slovenskega selektorja Veselina Vujovića, kakor tudi padec v kvaliteti igre hrvaških rokometašev. Dodal je tudi, da je bila to lahko posledica utrujenosti po tekmi z Norveško.

"Na koncu sta odpovedala tudi vratarja, ki bi morala ubraniti nekaj lahkih strelov. Vplival je tudi poraz proti Norveški, kakor tudi nekatere druge okoliščine Željko Babić je prepozno vzel minuto odmora, Domagoj Duvnjak na koncu ni več mogel niti hoditi, odpovedal pa je tudi Luka Stepančić," so bila opažanja legendarnega Abasa.