Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 01.12.2016 16:02:59

Celjski rokometaši brez strahu v Szeged

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo konec tega tedna igrali zadnjo letošnjo tekmo v evropski ligi prvakov. V soboto, 3. decembra, bodo v okviru devetega kroga skupine B gostovali pri slovensko obarvanemu Picku iz Szegeda, kjer igrajo Matej Gaber, Mario Šoštarič in Staš Skube, tekma pa se bo začela ob 18.45.

Slovenski rokometni prvak je kakovost madžarskega podprvaka občutil že v prvi polovici novembra, ko je v domačem Zlatorogu klonil s 25:31, po dveh neodločenih izidih proti beloruskemu Meškovu iz Bresta pa imajo majhne možnosti za zmago proti Picku iz Szegeda, ki je na dosedanjih osmih tekmah zbral 11 točk, potem ko je dosegel pet zmag, enkrat igral neodločeno ter doživel dva poraza. Na drugi strani je celjska ekipa zbrala pet točk, pred sobotno tekmo je premagala hrvaški Zagreb in remizirala s švedskim Kristianstadom ter dvakrat z Meškovom, izgubila pa proti makedonskemu Vardarju iz Skopja, nemškemu Rhein Neckar-Löwnu, poljskim Kielcam in Szegedu.

"Ekipa iz Szegeda je močna po igralski, organizacijski in finančni plati. Sodi v vrhnji del evropskega rokometa, njeni izidi pa me ne čudijo, saj ima izjemno dobro selekcionirano ekipo in kvalitetno zapolnjeno na vseh igralnih mestih. Goji izjemno dobro obrambo, ki jo prilagajajo glede na tekmeca, nevarna je v hitrih nasprotnih (pol)protinapadih, na postavljeno obrambo pa ima z odličnimi strelci z razdalje vselej pripravljene odgovore. V tej ekipi skorajda ni slabih lastnosti," je o moči Szegeda dejal Tamše in dodal: "Priprave na Pick Szeged smo začeli šele po tekmi z Izviđačem v ligi Seha. Zavedamo se, da odhajamo na težko gostovanje. Proti madžarski ekipi smo se pred kratkim že pomerili in ji bili tri četrtine tekme enakovredni, čeprav je na tej tekmi manjkal pomemben člen v naši verigi Žiga Mlakar. V prvi vrsti je naš cilj, da tekmo v Szegedu odigramo po dogovoru, le v tem primeru lahko razmišljamo o morebitnem presenečenju."



"Madžari iz leta v leto gradijo močnejšo ekipo in to dokazujejo tudi njihovi izidi. Španski trener Juan Carlos Pastor veliko stavi na izjemno kakovostne krožne igralce, v njegovem fokusu je vselej dobra obramba in hitri (pol)protinapadi. Predvsem se moramo pripraviti na vse omenjene elemente Picka, predvsem pa se osredotočiti na našo igro. Predvsem na našo igro v obrambi, ki je bila na zadnjih dveh tekmah nekoliko slabša, a verjamem, da jo lahko izboljšamo. Izid na medsebojni tekmi iz Celja ni realen pokazatelj razmerij moči, razlika je bila na koncu malce previsoka. Po tej tekmi smo močno dvignili našo raven igre, predvsem smo začeli igrati veliko hitreje," je dodal celjski in reprezentančni krožni napadalec Vid Poteko.

Po tekmi v Szegedu bo nastopil premor zavoljo januarskega svetovnega prvenstva v Franciji, liga prvakov pa se bo nadaljevala februarja prihodnje leto. Celjsko ekipo nato čakajo domače tekme s Kristianstadom (11. februar), Kielcami (19. februar) in Rhein Neckar-Löwnom (5. marec) ter gostovanji pri Vardarju (25. februar) in Zagrebu (11. marec). Po nepopolnem devetem krogu imata Kielce in Vardar po 12, Rhein-Neckar Löwen in Pick Szeged 11, Meškov devet, Celje pet, Kristianstad štiri in Zagreb dve točki.

Članki iz rubrike