Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 26.11.2016 21:48:14

Pokal EHF: Velenjčani zmagali v Berlinu, a izpadli

Arsen Perić
Rokometaši Gorenja so na povratni tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF v Berlinu premagali nemški Füchse z 32:29 (19:14), a izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. Velenjska zasedba je na prvi tekmi izgubila s 24:29.

Velenjčani se drugo leto zapored niso prebili v skupinski del pokala EHF. Lani jih je izločil danski Tvis Holstebro, letos pa nemški Füchse iz Berlina. Slovenski podprvaki so se navzlic slabi kadrovski sliki in poškodbah številnih nosilcev igre - Anžetu Ratajcu, Klemnu Ferlinu in Luki Mitroviću se je v tem tednu pridružil še Alem Toskić, v slabem zdravstvenem stanju so tudi Rok Ovniček, Niko Medved, Rok Golčar in Janez Gams - v nemški prestolnici prikazali v zelo lepi luči in na kolena skoraj senzacionalno položili favorizirane gostitelje. Na žalost pa so ostali brez skupinskega dela pokala EHF.

Izbranci Boruta Plaskana so že pred tremi dnevi v Rdeči dvorani izgubili za pet golov, v današnjem obračunu v dvorani, ki nosi ime po legendarnemu boksarju Maxu Schmelingu - v tej dvorani so v sezoni 2014/15 nastopili na sklepnem turnirju pokala EHF in osvojili četrto mesto - pa so v prvem polčasu povsem zasenčili rokometno potentno in mednarodno pisano nemško zasedbo.

Velenjčani so pošteno namučili Berlinčane, vseskozi so imeli škarje in platno v svojih rokah. V 21. minuti so si priigrali prednost petih golov (15:10), z dobro igro pa nadaljevali vse do konca polčasa. Na tej poti jih ni zaustavila niti tretja dvominutna izključitev Darka Stojnića dve minuti kasneje, polčas so zaključili z nepričakovano, a zasluženo prednostjo petih golov (19:14).

V drugi polovici tekme so ose naredile vse, da bi si izborile napredovanje. V nemški prestolnici so dosegli odmevno zmago, v prelomnih trenutkih dvoboja pa jim je zmanjkalo svežine za rokometno senzacijo "par excellence". V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Niko Medved s sedmimi, medtem ko sta Rok Ovniček in Tadej Mazej dosegla po šest golov.



Füchse Berlin - Gorenje 29:32 (14:19)
* Dvorana Max-Schmeling, gledalcev 4826, sodnika: Kristiansen in Pettersen (oba Norveška).
* Füchse Berlin: Heinevetter, Stochl, Wiede 2, Elisson 7, Vuković, Struck, Gojun, Nenadić 7, Plaza Jimenez, Lindberg 9, Zachrisson, Fäth 2, Reisky, Kozina, Drux 2.
* Gorenje Velenje: Baznik, Zaponšek, Cehte 1, Medved 7, Ovniček 6, Mazej 6, Levc 4, Stojnić, Potočnik, Golčar 1, Kleč, Gams, Nosan 1, Brumen 5.
* Sedemmetrovke: Füchse Berlin 7 (4), Gorenje Velenje 3 (3).
* Izključitve: Füchse Berlin 4, Gorenje Velenje 10 minut.
* Rdeči karton: Stojnić (23.).

Članki iz rubrike