Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 24.11.2016 14:49:30

Celjani naskakujejo drugo zmago v ligi prvakov

Tina Kosec
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so minulo soboto osvojili pomembno točko v beloruskem Brestu, v nedeljo pa se bodo v osmem krogu evropske lige prvakov v domačem Zlatorogu znova pomerili z Meškovom. Obračun slovenskih in beloruskih prvakov se bo v knežjem mestu pričel ob 18.30.

Celjani ne skrivajo, da jih je pozitiven izid na vročem gostovanju v Brestu izjemno razveselil, sreča pa bi bila popolna, če bi konec tega tedna v svojem rokometnem hramu osvojili drugi par točk in naredili velikanski korak proti osmini finala najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na evropskih tleh.

Izbranci Branka Tamšeta so v generalki za nedeljsko tekmo lige prvakov izgubili proti Zagrebčanom v regionalni ligi Seha, a na tej tekmi niso igrali na vso moč, saj so najbolj obremenjeni igralci v tej sezoni tudi počivali in varčevali moči za tekmece iz Bresta. Celjani se zavedajo, da jih v nedeljo čaka še težja preizkušnja kot na tekmi v Belorusiji, kjer so gostitelji pričakovali zmago. "Po tekmi v Belorusiji smo lahko videli veliko poklapanih obrazov v domačem taboru, saj so pričakovali gladko zmago. V Celje bodo gotovo prišli z željo po maščevanju, kar pomeni, da bo tekma še težja, čeprav je bil že obračun v Brestu izjemno zahteven," je na današnji novinarski konferenci dejal Tamše.


"Upam, da bomo ponovili igro iz Belorusije in z nekaj dodatki prišli do želenega rezultata. Zmaga bi nam pomenila veliko, saj za nas vsaka točka šteje dvojno. Tekmecu bomo skušali vsiliti naš sistem igre, tako kot nam je to uspelo v Brestu. Visokim in kompaktnim igralcem Meškova se bomo zoperstavili s hitro igro. V tem elementu smo v zadnjih tednih napredovali in počasi postajamo takšna ekipa, kot si jo vsi želimo. Če nam bo to uspelo, potem rezultat ne bo izostal. Ob tem si želim glasne podpore s tribun, s pomočjo gledalcev lahko dobimo tisto dodatno energijo za zmago nad Belorusi," je dodal Tamše.

V zadnjem obdobju ima vse večjo minutažo Jaka Malus, ki je pred pomembno tekmo dejal: "V Belorusiji smo uspeli nazaj dobiti točko, v Zagrebu smo jo v pomanjkanju športne sreče izgubili. Menim, da se dvigamo v formi, kar je v tem trenutku najpomembnejše. Dobro igro moramo še nadgraditi, saj bomo naskakovali dve točki. Še enkrat se moramo dobro pripraviti na tekmece iz Bresta, predvsem na njihove izjemne posameznike, ki smo jih pred tednom dni dobro zaustavili."

Celjani so na dosedanjih sedmih tekmah ugnali hrvaški Zagreb, remizirali z Meškovom in švedskim Kristianstadom ter izgubili proti makedonskemu Vardarju iz Skopja, nemškemu Rhein Neckar-Löwnu, poljskim Kielcam in madžarskemu Pick Szegedu. Po sedmih tekmah v skupini B vodi Vardar z 12 točkami, Kielce jih ima deset, Pick Szeged in Rhein Neckar-Löwen po devet, Meškov sedem, Celje štiri, Kristianstad tri in Zagreb dve.

Članki iz rubrike