Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 17.11.2016 13:42:47

Krimovke v Larviku za prvo mesto v skupini D

alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so si že krog pred koncem prvega dela lige prvakinj zagotovile napredovanje v glavni del tekmovanja, v soboto, ob 19.15 uri pa bodo z domačim Larvikom odločale o prvem mestu v skupini D.
Z zmago proti Esbjergu v svoji zadnji tekmi prvega dela lige prvakinj na domačem igrišču ter nedeljski zmagi Larvika v Sävehofu so si krimovke ob najboljši norveški ekipi že zagotovile igranje med najboljšimi dvanajstimi evropskimi klubi tudi v glavnem delu tekmovanja. Njihova zadnja tekma v Larviku bo tako odločala celo o prvem mestu v skupini D, že zdaj pa je znano, da bodo varovanke Uroša Bregarja glavni del tekmovanja začele z najmanj štirimi točkami.

"Še pred dobrimi šestimi meseci smo izgubili naslov državnega prvaka, kar še vedno zelo boli, vendar smo na to, da smo v tem času prišli tako daleč in da se zdaj z Larvikom celo borimo za prvo mesto, lahko zelo ponosni. Veliko smo že naredili, vendar se samo s tem ne bomo zadovoljili. Res je, da se Larvik dviga, že nekaj časa ni izgubil, vendar se nanj dobro pripravljamo, analiziramo njegovo igro in tudi v to tekmo gremo z optimizmom in verjamem, da bomo odigrali dobro tekmo," pred sobotnim gostovanjem na Norveškem razmišlja trener Krima Mercatorja.

Na prvi medsebojni tekmi na Kodeljevem je bilo 24:22 za aktualne slovenske podprvakinje, ki so ob polčasu zaostajale za tri gole. Toda to je bil hkrati tudi zadnji poraz Larvika v ligi prvakinj. Minulo nedeljo je v Partillu proti Sävehofu dosegel kar 38 golov.

"Za nas je bila že prva tekma proti Larviku glede na lanske rezultate zelo težka. Z zmago smo vsekakor presenetili, predvsem dobro smo odigrali drugi polčas, ko smo bili mi tisti, ki smo držali tempo in celo pretekli nasprotnice. Glede na to, da so njihove igralke v povprečju veliko višje od naših, na zadnji tekmi je Larvik kar 22 napadov odigral sedem na šest, je jasno, da bomo imeli težave. Želim si le, da bi odigrali svojo najboljšo tekmo in da bomo še bolj gibljivi v obrambi, kar bo ključ do morebitne zmage," je še dejal Bregar.


"V nedeljo smo vse z velikimi pričakovanji spremljale dvoboj v Partillu. Osebno smo pričakovale takšen razplet tekme, ki nam je že omogočil napredovanje v glavni del lige prvakinj. Že večkrat smo dejale, da gremo korak za korakom, naredile pa bomo vse, da se domov vrnemo neporažene. Igralke smo ponosne na do zdaj dosežene rezultate, upamo, da nas bodo navijači spremljali tudi v prihodnje. V ekipi je dobra kemija, kar se kaže tudi na igrišču," z optimizmom pričakuje gostovanje na Norveškem tudi Miša Marinček, kapetanka in vratarka Krima Mercatorja, ki je v letošnji sezoni v odlični formi.

"Mislim, da smo najbolj pozitivno presenečenje v ligi prvakinj, kar je dokaz dobrega dela kluba, predvsem pa strokovnega vodstva in igralk. Kontinuiteta igranja med najboljšimi evropskimi klubi nam veliko pomeni, radi pa bi se zahvalili navijačem, ki se v velikem številu vračajo na naše tekme. Finančni položaj v klubu ni najboljši, saj smo še vedno v obdobju sanacije, vendar igralke in strokovno vodstvo svoje delo opravljajo maksimalno, vodstvo kluba pa se trudi, da bi jim zagotovilo čim boljše pogoje," pa je o trenutnem položaju v klubu spregovorila Deja Ivanović, članica izvršilnega odbora Krima Mercatorja.

Tekmo v Larviku bosta sodila Madžara Peter Horvath in Balazs Marton, o tretjem potniku v glavni del lige prvakinj iz skupine D pa bo odločala nedeljska tekma med Esbjergom in Sävehofom.

V drugem delu lige prvakinj, prvi krog bo konec januarja, se bodo krimovke pomerile s tremi vrhunskimi ekipami. Dve sta lani igrali v finalu lige prvakinj, Bukarešta in Györ, tretja ekipa pa je danski Midtjylland.

Članki iz rubrike