Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matej zemljic_fofo saso svigelj (2) Njena.si

Skrito v raju: Takšni ljudje so ljubi Mateju ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 10.11.2016 17:19:37

Pred vrati je 'dan D'

Arsen Perić
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto ob 15.30 igrale svojo zadnjo tekmo prvega dela lige prvakinj v dvorani na Kodeljevem.

V skupini D bodo gostile danski Esbjerg, ki jih je v uvodnem krogu premagal z desetimi goli razlike, vendar so krimovke prepričane, da ga pred svojimi navijači lahko premagajo.

Slovenske podprvakinje so bile na zadnjem gostovanju v Partillu na dobri poti, da bi se domov vrnile vsaj s točko, ki bi jim verjetno že prinesla napredovanje v drugi del lige prvakinj. Žal so obrambe Miše Marinček in zadetki Elizabeth Omoregie ostale neizkoriščene.

"Žal mi je, da nismo na Švedskem zmagale, saj bi si s to zmago že zagotovile napredovanje v drugi del lige prvakinj, poleg tega pa bi se lahko mirno pripravljale na tekmo z Esbjergom. Če nič drugega, je dobro to, da smo izgubile vsaj z manj kot dvema goloma razlike, tako da vseeno lahko nekoliko lažje dihamo. Vsekakor je zdaj pred nami čisto novo poglavje. Danke so v soboto izgubile v Larviku, zanje bo gostovanje v Ljubljani zelo pomembno, vendar to velja tudi za nas. Tistih deset minusa s prve tekme ni realen odraz moči med nami in Esbjergom. Šlo je za prvo gostovanje, za mnoge je bila to prva tekma v ligi prvakinj, potem pa, ko so se zadeve umirile, smo začele kazati igro, ki smo jo trenirale. Upamo lahko, da bomo zdržale še v zadnjih dveh tekmah in da se uvrstimo v drugi del, kar si glede na prikazano igro zaslužimo," si pred sobotno tekmo z Esbjergom in gostovanjem v Larviku želi Marinčkova, kapetanka krimovk.

Da je Esbjerg premagljiv, sta doma dokazala tako Sävehof kot Larvik. Ali lahko tudi Krim?

"Če bomo dopustili, da bodo dosegale lahke gole kot na prvi tekmi, bomo težko prišle do želenega cilja. Danke igrajo hiter rokomet, individualno so zelo kakovostne in lahko hitro izkoristijo naše lastne napake ter nam pobegnejo. V napadu bomo morale biti pazljive, tega se zavedamo, verjamem pa, da lahko izkoristimo svoje individualno in ekipno kakovost, kajti tudi mi smo lahko hitra ekipa," meni Marinčkova.

"Naša naloga bo, da proti Esbjergu ne bomo delali tistih napak, ki smo jih delali na prvi tekmi, kar pomeni, da se ne bo smelo zgoditi, da bi na lahek način izgubljali žoge in nasprotnicam dovolili, da nam gole dosegajo iz protinapadov. To pomeni, da se bomo morali hitro vračati v obrambo, kjer bo treba igrati čvrsto in naj se Danke za vsak gol pošteno potrudijo," pred sobotno tekmo na Kodeljevem razmišlja Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja.

Nizozemska Laura van der Heijden je bila pred dnevi s strani Evropske rokometne zveze proglašena za najboljšo igralko meseca oktobra, vendar Bregar meni, da glavna nevarnost vendarle preti s strani njene rojakinje Estavane Polman.

"Vsa igra Esbjerga se vrti okoli nje, je pa res, da je svoje dodala tudi Van der Heijdenova, potem so tu še vse tri krožne napadalke, ki jih dobro rotirajo, z vsemi tremi pa v glavnem igrajo v obrambi. Zavedamo se, da je vse v naših rokah, naša prva naloga pa bo, da Kodeljevo ostane nepremagljiva trdnjava, šele potem bomo razmišljali o zadnji tekmi v Larviku," je še dodal Bregar.

V skupini D sicer vodi Esbjerg, drugi je Larvik, tretji Sävehof, četrti pa Krim Mercator, vendar imajo vse štiri ekipe po štiri točke. Z novima točkama bi krimovke naredile velik korak proti drugemu delu lige prvakinj, zanje pa bo pomemben tudi razplet tekme v Partillu, kjer bo v nedeljo Sävehof gostil Larvik.

Sobotno tekmo na Kodeljevem bosta sodili srbski sodnici Vanja Antić in Jelena Jakovljević.

Članki iz rubrike