favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 10.11.2016 13:51:42

Žvižej: Pick je možno "narezati"

www.alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so bližnjemu dvoboju v evropski ligi prvakov z madžarskim podprvakom Pickom iz Szegeda nadeli hudomušen delovni naslov "Skupaj narežimo Pick", a bolj ali manj je jasno, da jih na sobotni tekmi, ki se bo v dvorani Zlatorog pričela ob 19. uri, čaka zelo zahtevna naloga.

Madžarska zasedba iz mesta, ki slovi po okusnih suhomesnatih izdelkih, je solidno začela nastope v elitnem klubskem tekmovanju na stari celini in na dosedanjih petih tekmah ukanila hrvaški Zagreb in beloruski Meškov iz Bresta, igrala neodločeno z nemškim Rhein Neckar-Löwnom ter klonila proti poljskim Kielcam in makedonskemu Vardarju iz Skopja. Barve madžarskega kluba, ki je trenutno na četrtem mestu v skupini B, zastopajo trije slovenski rokometaši, Mario Šoštarič in Staš Skube bosta v soboto gotovo nastopila, Matej Gaber, ki se je poškodoval na nedavni reprezentančni tekmi proti Švici v Velenju v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo na Hrvaškem 2018, pa ne.

Celjska zasedba je v minulem obdobju vadila v okrnjeni postavi, Blaž Janc, Miha Zarabec, Vid Poteko, Urban Lesjak in Tilen Kodrin so se potili na reprezentančnih tekmah s Švico in Portugalsko ter na njih osvojili tri točke. Skupaj s soigralci bodo naredili vse, da oplemenitijo svojo dosedanjo točkovno bero. Na dosedanjih tekma so zbrali tri točke, potem ko so premagali Zagreb, remizirali s švedskim Kristianstadom ter izgubili proti Vardarju, Rhein-Neckar-Löwnu in aktualnemu evropskemu prvaku iz Kielc.


Na današnji novinarski konferenci v dvorani Zlatorog sta bila trener Branko Tamše in kapetan Luka Žvižej polna hvale na račun tradicionalnih tekmecev iz Szegeda, a oba upata na zmago na sobotni tekmi. "Rokometaši iz Szegeda so v zadnjem času v zelo dobri formi, to dokazuje njihova zmaga nad tekmeci iz Veszprema. Imajo visoke cilje in apetite ter nameravajo zmagati v Celju, a identične želje imamo tudi mi. V vsakem primeru bomo na sobotnem obračunu dali vse od sebe in skušali osvojiti vsaj točko," je uvodoma dejal Tamše, ki je med reprezentančno akcijo nekoliko spočil svoje močno obremenjene igralce, hkrati pa obžaloval, da bi po skupnih treningih odpravil nekatere pomanjkljivosti v igri.

"Ekipa Szegeda igra 5-1, ki jo pogosto kombinira z različico 5+1, torej z visokoraslim Jonasom Källmanom na špici, ter 6-0, ob igralcu več na igrišču pa tudi z inačico 4-2. V obrambi imajo pripravljene številne različice, trener Juan Carlos Pastor pa vselej zahteva agresivno obrambo s čim manj kontakta. V svojih vrstah imajo tudi določene 'lomilce kosti', torej močne igralce, ki znajo biti izjemno grobi v obrambi. V izvajanju hitrega centra so zelo kakovostni, v napadu praktično nevarni z vseh položajev, ob tem pa imajo na voljo velik nabor igralcev," je še dodal Tamše, ki ne bo mogel računati na Žigo Mlakarja.

"Pick je možno 'narezati', vsaka ekipa je premagljiva," je uvodoma dejal Žvižej in dodal: "Skušali jim bomo vsiliti naš sistem igre. V prvi vrsti moramo biti na visoki ravni na obrambi, naš rumeni obrambni zid pa bo moral biti čim bolj trden. V napadu bomo morali prikazati zbrano igro, v nasprotnem primeru nas bo tekmec kaznoval z bliskovitimi nasprotnimi napadi."

Značke: celje, liga-prvakov

Članki iz rubrike