Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
6 03.11.2016 20:24:19

Nekdanji zmaj navdušuje na Poljskem: Miroslav Radović lovi vpis v zgodovino

www.alesfevzer.com
Na Poljskem vsi govorijo o Miroslavu Radoviću.

Pri nas je bil marsikdo sila kritičen na njegov račun, tudi v Beogradu mu ni uspelo pustiti pečata, kakršnega si je želel, toda na Poljskem se počuti kot riba v vodi. Miroslav Radović je trenutno najbolj vroč nogometaš v tej državi, potem ko se je na dveh tekmah s kultnim Realom iz Madrida dvakrat vpisal med strelce. Če je bil na stadionu Santiago Bernabeu njegov zadetek zaradi visokega poraza brez haska, je bil v Varšavi izjemnega pomena. Legia je namreč tudi po njegovi zaslugi prišla do skorajda senzacionalnega remija s 3:3.


Da je Radović že zdaj živa legenda Legie, ni dvoma. Navijači bodo rekli: "Boljšega tujca nismo imeli nikdar!" O tem pa pričajo tudi številke. Nekdanji član ljubljanske Olimpije je recimo najboljši strelec Legie v evropskih pokalih. In to vseh časov! Že kar 17-krat je meril v polno, to pa pomeni, da je tudi na lovu za vpis v zgodovino celotnega poljskega nogometa. Le še pet zadetkov mu namreč manjka, da bo "stopil na stopničke". V tem trenutku je četrti najučinkovitejši poljski nogometaš v tekmovanjih pod okriljem Uefe.

Rekli boste: kako poljski nogometaš? Saj je Srb! In res je; a ima tudi poljski potni list, zato ga na Poljskem vodijo kot svojega. Vsaj spletna stran Sportowefakty, ki je sestavila seznam najboljših poljskih strelcev v evropskih pokalih. Radović (17) na četrtem mestu lovi Tomasza Frankowskega (22), ob tem pa se marsikdo sprašuje, ali lahko ujame tudi drugouvrščenega Macieja Zurawskega (25). Le prvouvrščeni Wlodzimierz Lubanski (30) se zdi predaleč stran. Vendarle je Radoviću že 32 let ...

Članki iz rubrike