Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 03.11.2016 16:15:49

Krimovke pogumno na Švedsko

www.alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja v soboto ob 16. uri čaka tekma 4. kroga skupinskega dela lige prvakinj. Tekma skupine D bo tokrat v gosteh, tekmice pa članice švedskega Sävehofa. Po dveh domačih zmagah, nazadnje so v Stožicah Ljubljančanke z 32:29 premagale prav Sävehof, se tigrice tudi na gostovanje odpravljajo pogumno.

Varovanke trenerja Uroša Bregarja so v prejšnjem krogu že ugnale tokratne tekmice. Predvsem odličen prvi polčas, ki so ga Ljubljančanke dobile z 20:10, je pokazal, da se lahko slovenske rokometašice zelo dobro kosajo z največjimi ekipami, pa četudi so te bile pred tekmo v vlogi favoritinj.

"Zdaj nas ne bo nihče več podcenjeval, morda so nas na začetku sezone še jemali z levo roko. Zdaj pa smo pokazali, da smo konkurenčni. V gosteh bo treba ponoviti prvi polčas s prejšnje tekme, kjer smo dominirali, potem je v nadaljevanju žal sledila zrcalna slika, dominirale so Švedinje. Prav gotovo bodo zdaj dobro pripravljeni na nas, a tudi mi gremo na Švedsko dobro pripravljeni. Danes imamo še dva treninga, jutri enega na prizorišču in bomo videli, kako bo," je pred novo tekmo dejal trener Uroš Bregar.


Zaveda se, da bo dekleta nekoliko težje pripraviti za gostovanje, a prvi cilj še vedno ostaja nabiranje točk, da bi ekipa lahko prezimila v ligi prvakinj. Vesel je, da ima na voljo vse igralke, zdravstveni karton ekipe je v redu. "Prvi cilj je jasen, to je dobiti točke, da popravimo vtis od lani. Zdaj smo dosegli dve zmagi, računamo na drugi krog. To bo težko, ker imamo dve gostovanji, zdaj se je v skupini po zmagi Larvika tudi zapletlo. Če želimo naprej, moramo vsekakor še dobiti kakšno točko iz tekem, ki nas čakajo," je dejal Bregar.

V skupini D sicer vodi Esbjerg, s katerim so krimovke izgubile, druge so Ljubljančanke, tretji je Lavrik, četrti pa Sävehof. "Vse igralke so zdrave, kar je zelo v redu. Taktično bodo gostitelji v soboto pritisnili že na začetku. Sami bomo morali dobro pripraviti obrambo in narediti vse v protinapadu. Treba bo dobro zadevati, napad bo moral biti natančen. Naša skupina je zelo zahtevna, to se je pokazalo tudi, ko so nekateri favoriti v začetku izgubili svoje tekme," je pred odhodom na Švedsko danes v ogrevalni dvorani Stožic še povedal Bregar.

Tekmo v Partille Areni bosta sodila Finca Jan Erik Leandersson in Mikael Lindroos.

Značke: krim, liga-prvakinj

Članki iz rubrike