reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 29.10.2016 18:36:59

Krimovke mislijo resno: na Kodeljevem padla še druga skandinavska zasedba

alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so na tretji tekmi lige prvakov vpisale drugo zmago. Na Kodeljevem je z 29:32 padel švedski Sävehof.

Krimovke so po danskem Esbjergu (poraz v gosteh) in norveškem Larviku (zmaga doma) spoznale še tretjega skandinavskega tekmeca iz skupine D. Čeprav je bil Sävehof v vlogi favorita, so ga Ljubljančanke v prvem polčasu povsem razorožile in razbile in si priigrale veliko prednost, ki jim je kljub slabšemu drugemu delu omogočila drugo zmago v sezoni. V petih dvobojih s to švedsko ekipo je Krim tako še neporažen (dosegel je tretjo zmago).

Krimovke, ki so začele z vratarko MIšo Marinček, zunanjimi igralkami Elizabeth Omoregie, Tamaro Georgijev in Nino Jeriček, krilnima igralkama Polono Barić in Aneto Benko ter krožno napadalko Vesno Milanović Litre, so tekmo odlično odprle.

Že v sedmi minuti so po zaporednih zadetkih Jeričkove povedle s 5:1. Sledil je kratek mrk, po katerem so se Švedinje približale na 6:5, toda nadaljevanje ljubljanske ekipe je ponudilo veliko užitkov navijačem. Tudi z domiselnimi akcijami so prebijale obrambo gostij in rešetale mrežo Sävehofa.

Prednost domačih je posledično (tudi o zaslugi obramb Marinčkove in zadetkih razpoložene Benkove) le naraščala in v 24. minuti znašala že velikanskih deset zadetkov, ko je zadela Mirjeta Bajramoska. S takšno razliko so krimovke tudi šle na glavni odmor.

Uvod drugega polčasa pa ni bil posrečen, v napadu ni več steklo, Švedinje pa so do 38. minute zaostanek prepolovile. Energični Bregar je reagiral z minuto odmora, malce pozneje v vrata poslal Sergejo Stefanišin, znova boljša obramba pa je ustavila nalet Švedinj. Ko pa je razpoložena Benkova v 53. minuti zadela za 29:22, pa je bil zmagovalec odločen. Kljub nekaj napakam so domače v zadnjih minutah namreč znale zadržati prednost.

Krim Mercator - Sävehof 32:29 (20:10)

* Dvorana Kodeljevo, gledalcev 1000, sodnika: Kavešnikov in Plotnikov (oba Rusija).
* Krim Mercator: Georgijev 4, Jurič, Benko 8 (1), Blažević 1, Milanović Litre 4, Jeriček 3, Stefanišin, Bajramoska 2, Marinček, Omoregie 5, Koren 2, Pandžić, Barić 3 (1), Kamdop, Amon, Zrimšek.
* Sävehof: Bundsen, Ekenman-Fernis 4 (3), Sand 6, Lindvall-Haggren 1, Oden 1, Krönell, Enhörning 1, Eriksson 1, Jensen, Mouratidou, Karlsson 3, Pettersson 3, Mellegard 1, Roberts 8.
* Sedemmetrovke: Krim Mercator 5 (2), Sävehof 3 (3).
* Izključitve: Krim Mercator 8, Sävehof 4 minute.

Članki iz rubrike