nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 17.09.2016 19:42:04

Uh, kakšen polom celjskih rokometašev: V Zlatorogu kar -11!

Arsen Perić
Rokometaši Celja so odigrali drugo domačo tekmo v ligi Seha, a ostali praznih rok. In to kako!

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji tekmi regionalne lige Seha na domačem igrišču izgubili proti makedonskemu Vardarju iz Skopja z 29:40 (13:20).

Celjski rokometaši so se po treh zaporednih uspešnih gostovanjih spet vrnili v domači Zlatorog, tudi v drugi tekmi pred svojimi navijači pa so ostali praznih rok. Po porazu z Veszpremom so klonili še proti Vardarju iz Skopja, vrata do dveh točk pa so si zaprli že po črnih minutah v drugi polovici prvega polčasa, ko so zvezdniški Makedonci od med 14. in 22. minuti prišli od 9:8 do 15:8.

Varovanci Branka Tamšeta, ki je znova lahko računal na Ivana Gajića, Luko Žvižeja in Kristiana Bećirija, vsi so ozdraveli, so pogumno začeli. Do 12. minute so se namreč enakovredno borili z Vardarjem, ki pa je v 14. minuti prvič na tekmi povedel za dva gola (9:7). Nato pa so sledile črne minute, ko so domačini delali vse preveč napak tako v obrambi kot napadu, Makedonci pa so vse skupaj s pridom izkoriščali in polnili celjski gol. Z delnim izidom 6:0 med 14. in 22. minuto so si priigrali lepo prednost, ki so jo do izteka prvega polčasa brez večjih težav zadržali.

Po štirih minutah drugega polčasa je Vardar vodil že s 23:14. Nato se je gostom nekoliko le ustavilo, Celjani pa so z nekaj dobrimi napadi v 45. minuti znižali na 23:28. Vendar je bilo sanj o morebitnem preobratu hitro konec, ko so Makedonci vrnili s tremi zaporednimi goli. V 52. minuti je Rogerio Moraes Fereirra zadel za 35:25, Arpad Šterbik je nekaj trenutkov kasneje dodal svojo 13 obrambo - na koncu se je ustavil pri 15 - in edino vprašanje je še bilo, s kakšno razliko bo Vardar slavil.


Prva strelca tekme sta bila Žvižej in Dibirov, oba sta zadela osemkrat iz osmih poskusov. Žiga Mlakar je dal en gol manj.

Celje Pivovarna Laško - Vardar Skopje 29:40 (13:20)
Dvorana Zlatorog, gledalcev 1000, sodnika: Andorka in Hucker (oba Madžarska).
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Malus 2, Babarskas 1, Janc 4, Razgor 4, Marguč, Grošelj, Poteko 1, Zarabec, Kodrin 1 (1), Fižuleto, Mačkovšek 1, Mlakar 7, Žvižej 8 (2), Bećiri.
Vardar Skopje: Šterbik, Stoilov, Fereirra 6, Maqueda 1, Dereven 2, Dušebajev 4, Abutović 1, Canellas, Cindrić 4, Angelov, Čupić 1, Dibirov 8 (1), Šiškarev 4, Borozan 5, Marsenić 4.
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (4), Vardar Skopje 1 (1).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Vardar Skopje 6 minut.
Rdeči karton: /.

X
Značke: rk-celje, rokomet

Članki iz rubrike