Mobilna verzija
STA
STA

V polfinalu lige prvakinj Vardar z Bukarešto, Budućnost z Györom

Slovenski rokometni reprezentantki Tamara Mavsar in Barbara Lazović bosta z Vardarjem v polfinalu zaključnega turnirja lige prvakinj, ki bo 6. in 7. maja v Budimpešti, igrali proti ekipi CSM Bukarešta, ki brani lanskoletni naslov. Tretja slovenska predstavnica na zaključnem turnirju Neli Irman se bo z Budućnostjo pomerila z Györom.

Žreb polfinalnih obračunov zaključnega turnirja lige prvakinj je bil danes v Budimpešti.

Tudi lani sta se v polfinalu zaključnega turnirja v prvem paru pomerili ekipi Vardarja in CSM Bukarešte, v drugem pa Budućnosti in Györa. Makedonke so proti Romunkam izgubile z 21:27, Madžarke pa so z 21:20 ugnale Budućnost. V finalu so se nato svojega prvega naslova veselile rokometašice iz Bukarešte.

"Vse štiri ekipe, ki bodo igrale na zaključnem turnirju, so zelo kakovostne. Zdaj vemo, s kom bomo igrale v polfinalu, tako da se lahko v miru na svoje nasprotnice," je razplet žreba za spletni stran evropske rokometne zveze komentirala Mavsarjeva, ki bo prvič v karieri zaigrala na zaključnem turnirju.

Tekme zaključnega turnirja se bodo odvijale v dvorani Laszlo Papp, ki sprejeme 12 tisoč gledalcev.

Skopski Vardar bo edina ekipa na zaključnem turnirju, ki do zdaj še ni osvojila evropske lovorike. Györ in Budućnost sta jo osvojila dvakrat, CSM Bukarešta pa lani prvič.