Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 15.04.2017 21:27:17

Na zaključnem turnirju lige prvakinj tudi tri Slovenke

Na povratnih četrtfinalnih tekmah lige prvakinj so si uvrstitev na zaključni turnir zagotovile rokometašice Vardarja, Györa, Budućnosti in Bukarešte, ki bodo tudi branile lanskoletno lovoriko. Na zaključnem turnirju bodo igrale tudi tri slovenske rokometašice, Barbara Lazović in Tamara Mavsar v dresu Vardarja ter Neli Irman, ki igra za Budućnost.

Budućnost je tudi v Larviku premagala (35:30) domačo ekipo, veliko zaslug za njeno zmago pa je imela slovenska reprezentantka Irmanova, ki je dosegla sedem golov in sedmih poskusov. V Podgorici je bilo 31:17 za nekdanje dvakratne evropske prvakinje.

Več težav z uvrstitvijo na zaključni turnir je imel Vardar, ki je pred tednom dni na Danskem slavil z 28:26, na domačem igrišču pa je do zmage s 26:24, prišel šele v razburljivi končnici. Za domačinke je bila enkrat uspešna tudi Lazovićeva, medtem ko je Mavsarjeva gostujočo mrežo zatresla dvakrat. Delegatka na tekmi je bila nekdanja slovenska reprezentantka Anja Frešer.


Brez nastopa v Budimpešti je ostala še četrta slovenska reprezentantka Ana Gros, ki je na prvi tekmi z Metzom doma izgubila z 31:32. Francoske državne prvakinje so praznih rok ostale tudi v Györu, kjer je bilo 28:22, tekma pa je bila odločena po prvem polčasu, ki so ga Madžarke dobile s petimi goli prednosti. Grosova je tekmo končala s štirimi goli.

Branilke naslova, rokometašice Bukarešte, ki so bile na obeh tekmah boljše od danskega Midtjylland. Na domačem igrišču so zmagale s 30:25, v Budimpešti pa so danes Ferencvaros premagale s 27:26.

Zaključni turnir lige prvakinj bo 6. in 7. maja v Budimpešti.

Članki iz rubrike