Mobilna verzija
STA
STA

Saint-Raphael še drugič boljši od Ribnice

alesfevzer.com

Rokometaši Rika Ribnice so v današnji tekmi četrtega kroga skupinskega dela evropskega pokala EHF v gosteh izgubili proti francoskemu Saint-Raphaelu z 22:26 (14:15). Ribniška ekipa bo 26. marca gostovala pri Füchse Berlinu.

* Palača športov JF Krakowski, gledalcev 1600, sodnika: Katsikis in Michailidis (oba Grčija).
* Saint-Raphael: Đukanović, Krantz 4, Simicu 3, Sarmiento 5, Mathias, Lynggaard 1, Popescu, Jurka 3, Caucheteux 7, Stehlik, Vigneron, Trottet, Krakowski, Belin, Karalek 3, Hmam.
* Riko Ribnica: Fink 2, Grebenc 4, Knavs, Henigman 2, Skušek 3, Pucelj 1, Pahulje, Nosan 4, Klarič, Kovačič 1, Kljun, Perovšek, Setnikar 1, Kulenović 4, Košmrlj.
* Sedemmetrovke: Saint-Raphael 3 (3), Riko Ribnica 1 (1).
* Izključitve: Saint-Raphael 12, Riko Ribnica 12 minut.
* Rdeči karton: /.

Rokometaši iz Ribnice so četrtič zaporedoma ostali praznih rok na velikem mednarodnem prizorišču, po uvodnih porazih v skupinskem delu drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja na stari celini proti nemškemu Füchseju iz Berlina in danskemu Gudmeju so jih še drugič zapored premagali igralci francoskega Saint-Raphaela.

Ribničani so se v prvem polčasu dobro zoperstavili Francozom, sicer prehitro zapravili nekaj (proti)napadov, a po 30. minutah zaostajali za en gol. Saint-Raphael si več kot dveh golov prednosti ni priigral, tudi zaradi trenutkov nezbranosti na obeh straneh. Pomemben delež pri vodstvu rokometašev s francoske riviere je dal vratar Slaviša Djukanović, Ribničani pa so ob izteku igralnega časa prvega polčasa z atraktivno akcijo ujeli gol zaostanka (14:15).

Po slabih treh minutah nadaljevanja je Ribnica izenačila, pred tem in tudi po tem pa je imela priložnost vsaj še za kakšen gol, a je ni izkoristila. V 37. minuti je Beguševim varovancem le uspelo povesti (17:16), toda po 40. minutah so sledili črni trenutki Ribnice, štiri obrambe Djukanovića (na koncu jih je zbral kar 17), Saint-Raphael pa je z delnim izidom 4:0 spet vodil s +3.

Toda Ribnica se ni predala, poskušala je na vse možne načine, zapravila napad, s katerim bi se približala na gol zaostanka, a nato pet minut pred koncem prejela gol ter se spet znašla v zaostanku z 22:25. Jošt Perovšek je z obrambo svojim soigralcem dal še eno priložnost, da skušajo spreobrniti tekmo, toda strel Jana Grebenca je domača obramba blokirala, ko je minuto in pol pred koncem s sedmih metrov zadel Raphael Chaucheteux, je bila tekma dokončno odločena.

Značke: rokomet , evropski pokal