favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ru
ru
0 06.03.2017 13:39:58

»Gremo z vlakom, po zmago! Iz Ribnice v Ljubljano!« je vzklikalo 500 navijačev RK Riko Ribnica

V nedeljo, 5. marca, se je na tekmo tretjega kroga skupinskega dela pokala EHF na Kodeljevo v Ljubljano pripeljalo kar 500 rokometnih navdušencev iz Ribnice. Rokometnih navdušencev je v Ribnici in okolici vse več, zato so zaradi premajhne dvorane v Ribnici primorani iskati prostor za tekme drugje. To nedeljo so tako tekmo s Saint Raphaelom VHB odigrali v Ljubljani na Kodeljevem. Zmagali so gostje z 31:24.

Športno navdušenje Ribničanov se prepleta tudi z navdušenjem nad vožnjo z vlaki, kar dokazuje neverjetno hitro razprodan posebni vlak, ki so ga naročili v Rokometnem klubu Riko Ribnica za obiskovalce nedeljske tekme na Kodeljevem v Ljubljani.

Kot pravijo v klubu, so najprej načrtovali zakup vlakovne kompozicije za nekaj več kot 200 potnikov, kar se je kmalu pokazalo za premalo in v nekaj dneh je bil vlak s kapaciteto 500 potnikov razprodan. "Ljudje prihajajo po vstopnice za tekme zgolj, če se bodo lahko peljali z vlakom. Povpraševanje po vlaku je preseglo pričakovanja, takega navdušenja že dolgo ni bilo. Občutek imam, da si ljudje želijo potovanja z vlakom še bolj kot ogled tekme," je povedal član rokometnega kluba Željko Ćirović.

ZEN17-2177_Ribnica_navijaci_mk_X

Med navijači in potniki je bilo zaznati veliko navdušenje nad vlakom. "Danes ne navijamo samo za rokomet, temveč tudi za železnico!" je povedal eden od navijačev. "Zaradi gneče na cesti zelo pogrešamo vlak. Želeli bi si možnost potovanja z vlakom iz Ribnice vsak dan," je bilo slišati med potniki tega posebnega vlaka. Kot pravijo v Slovenskih železnicah, bomo to kmalu dočakali. Do leta 2019 naj bi po progi od Kočevja do Škofljice spet stekel redni potniški promet.

Redni promet s potniškimi vlaki je bil na tej progi vpeljan leta 1893. Zaradi prenovljene ceste Škofljica–Kočevje je potniški promet med letoma 1958 in 1966 upadel za 66 odstotkov. Zato so potniški vlaki od 1. julija 1968 dalje vozili le do Velikih Lašč (pozneje le še do Dobrepolja), po letu 1970 pa so na vsej trasi ukinili potniške vlake. V času naftne krize leta 1983 se je razmišljalo o ponovni uvedbi potniškega prometa, vendar do uresničitve zamisli ni prišlo. Danes ima proga značaj tovorne proge. Zaradi skladišč državnih blagovnih zalog v Ortneku so progo na več odsekih že prenovili, predvsem zaradi vsesplošne dotrajanosti, prešibke osne obremenitve in mestoma zelo ostrih zavojev. Po končani prenovi celotne proge se zdaj spet načrtuje uvedba rednega potniškega prometa.

Galerija

Članki iz rubrike