volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 11.02.2017 21:34:25

Celjski rokometaši izgubili po neumnosti

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 10. krogu skupinskega dela evropske lige prvakov izgubili proti švedskemu Kristianstadu s 27:28 (13:13).

Za slovenske rokometne prvake se ena najbolj pomembnih tekem v skupinskem delu lige prvakov ni razpletla po pričakovanjih. Po hudem boju se jim je v dramatični končnici nasmihala točka, potem ko je Luka Žvižej pet sekund pred koncem izenačil na 27:27, v zadnjih treh sekundah pa je Švedom uspelo nemogoče. Po njihovi minuti odmora je najbolj učinkovit igralec na tekmi Blaž Janc naredil dokaj neumen prekršek na sredini igrišča in prejel rdeči karton, celjske upe po osvojeni točki pa je po uspešno izvedeni sedemmetrovki razblinil Jerry Tollbring. Celjska ekipa je po današnjem porazu izgubila šesto mesto na lestvici in zdrsnila na sedmo, v prihodnjem krogu pa bo v nedeljo, 19. februarja, gostila Vive Tauron Kielce.

Celjani so v prvem polčasu pokazali toplo-hladno predstavo. Uvodni zaostanek 0:2 so v šesti minuti spremenili v vodstvo s 3:2, a že dve minuti kasneje so si znova pridelali zaostanek dveh golov (3:5) in domačega trenerja Branka Tamšeta prisilili, da je zahteval minuto odmora. V tekmi ekipi z identičnim slogom igre se je izid iz minute v minuto spreminjal, obe sta prikazali hitro in dinamično predstavo ter zavoljo tega naredile kakšno tehnično napako preveč, v tekmi preobratov pa si nobena zasedba v prvem polčasu ni priigrala več kot dva gola prednosti.

Druga polovica tekme je bila preslikava prvega. Celjani so začeli obetavno in v 38. minuti povedli s 17:15, a nato so "severnjaki" naredili delni izid 5:0 in jih v 44. minuti pahnili v visok zaostanek treh golov (17:20). A Tamšetovi izbranci se niso predali, čeravno so še v 50. minuti zaostajali za tri gole (20:23). Vztrajno so lovili tekmece in jih v 57. minuti - po zadetku Matica Suholežnika - ujeli ter izenačili na 25:25, v dramatični končnici pa se je Kristianstadu nasmehnila sreča in je v mestu ob Savinji osvojila obe točki.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Blaž Janc z osmimi goli, Luka Žvižej je prispeval štiri.


Celjska ekipa je na dosedanjih desetih tekmah premagala le hrvaški Zagreb, dvakrat igrala neodločeno z beloruskim Meškovom iz Bresta in enkrat s Kristianstadom, dvakrat klonila z madžarskim Pickom iz Szegeda ter po enkrat z makedonskim Vardarjem iz Skopja, nemškim Rhein Neckar-Löwnom, poljskimi Kielcami in Kristianstadom. Slovenske prvake po drevišnjem dvoboju v nadaljevanju čakajo še štiri zahtevne tekme. Na domačih tleh se bodo pomerili s Kielcami (19. februar) in Rhein Neckar-Löwnom (2. marec), v gosteh pa z Vardarjem (25. februar) in Zagrebom (9. marec).

Celje - Kristianstad 27:28 (13:13)
* Dvorana Zlatorog, gledalcev 3400, sodnika: Csaba in Pal Kekes (oba Madžarska).
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Malus 1, Babarskas, Janc 8, Razgor 3, Suholežnik 2, Marguč 1, Grošelj, Poteko 3, Zarabec, Kodrin, Mačkovšek 3, Mlakar 2, Žvižej 4, Bećiri.
* Kristianstad: Larsson, Simić, Lipovac 1, Arnarsson 3, Henningsson, Sörensen 7, Moen Nilsen 5, Lagergren, Larsson, Gudmundsson 3, Hallen, Tollbring 7, Jonsson 2, Tatarincev, Hanisch, Schuster.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2 (2), Kristianstad 4 (3).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Kristianstad 10 minut.
* Rdeča kartona: Gudmundsson (51.), Janc (60.).

Značke: celje, kristianstad

Članki iz rubrike