Mobilna verzija
STA
STA

V Zlatorogu brez stresnih trenutkov

Slavko Kolar

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 15. krogu lige Seha premagali beloruski Meškov iz Bresta z 29:27 (16:12).

Jesenska obračuna slovenskih in beloruskih prvakov v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini sta se končala brez zmagovalcev. V današnjem obračunu v ligi Seha so slavili Celjani, ki so se tekmecem oddolžili za poraz na prvem medsebojnem dvoboju v tem tekmovanju, z novo zmago pa naredili velik korak k uvrstitvi na spomladanski zaključni turnir. Celjska zasedba se je z deseto zmago prebila na tretje mesto, pred njo sta makedonski Vardar iz Skopja in madžarski Veszprem, za njo pa Zagreb in Meškov.

Celjani so na najboljši možni način odprli tekmo in uvodoma vodili za dva gola. Vratar Urban Lesjak je takoj nakazal, da bo to njegov večer, že v uvodnih minutah je nanizal nekaj bravuroznih obramb, do konca polčasa jih je zbral kar deset, na koncu dvoboja pa 19. Sredi prvega polčasa se je gostiteljem malce ustavilo, v 17. minuti so zaostali za dva gola (7:9), a nato v nadaljevanju zaigrali veliko bolj odločno, najvišjo prednost pa so si priigrali tik pred koncem polčasa, ko so dvakrat povedli za štiri gole (15:11 in 16:12).


Gostitelji so sijajno odprli drugi polčas in si v 39. minuti priigrali šest golov prednosti (20:14), lepo zalogo v zadetkih pa brez stresnih trenutkov ubranili do konca dvoboja. V zmagoviti ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Blaž Janc s sedmimi in Luka Žvižej s šestimi goli.

Celja Pivovarne Laško – Meškov 29:27 (16:12)

Celje - Dvorana Zlatorog. 1700 gledalcev. Sodnika: Gubica in Milošević (oba Hrvaška).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Malus 2, Babarskas, Janc 7, Razgor 4, Suholežnik 1, Grošelj 1, Poteko 1, Zarabec 2, Kodrin, Patrianova, Mačkovšek 3, Mlakar 2, Žvižej 6 (4), Bečiri.

Meškov Brest: Pešić, Rutenka 6, Babičev 1, Krištopans 1, Stojković 2, Tjumencev 3, Šumak, Vukić 1, Prodanović, Mijatović, Razgor 1, Ostrouško 1, Jamali 5, Šilović 2.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (4), Meškov Brest 1 (0).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 2, Meškov Brest 6 minut.

Rdeči kartoni: -

Značke: liga-seha , celje , meškov