favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ru
ru
0 28.01.2017 21:31:42

Polom Krimovk

alesfevzer.com
Rokometašice Krima so v prvem krogu skupine 2 drugega dela lige prvakinj v gosteh izgubile proti Györu z 22:39 (9:20).

Györ - Krim 39:22 (20:9)
Audi Arena Györ, gledalcev 5000, sodnici: Vranes, Wenninger (obe Avstrija).
Györ: Knedlikova 4, Varga, Hudak 1, Harsfalvi 1, Mork 4 (1), Görbicz 7 (3), Pal, Amorim Taleska 4, Orban 2, Tomori 2, Groot 4, Broch 3, Bodi 4, Elghaoui 3, Kiss, Grimsboe.
Krim: Georgijev 2, Benko 5, Milanović Litre 7, Jeriček, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska 2, Marinček, Zulić 1 (1), Koren 4 (1), Pandžić, Barič 1, Kamdop, Amon, Zrimšek.
Sedemmetrovke: Györ 4 (4), Krim 2 (2).
Izključitve: Györ 8 minut, Krim 12 minut.
* Rdeči karton: -.

Krimovke so svojo pot v drugem delu lige prvakinj začela v Györu proti ekipi, ki je v zadnjem desetletju ves čas v evropskem vrhu, ob dveh naslovih evropskih klubskih prvakinj (2013, 2014) pa so še trikrat izgubile v finalu. Zadnjič v lanski sezoni, ko so izgubile s CSM Bukarešto, v drugi del letošnje lige prvakinj pa so s sabo prav tako kot krimovke prinesle šest točk. Kljub temu so bile madžarske prvakinje velike favoritinje v boju z aktualnimi slovenskimi podprvakinjami, ki so imele pred nadaljevanjem sezone veliko težav s poškodbami. Tako njihov trener Uroš Bregar še nekaj časa ne bo mogel računati na Elizabeth Omoregie, zato pa sta se ekipi že pridružili Tamara Georgijev in Polona Barič, pred odhodom na Madžarsko pa je krimovke zapustila hrvaška zunanja igralka Valentina Blažević.

Prvih deset minut so rokometašice Krima še držale korak z madžarsko zvezdniško ekipo. Z golom Alje Koren so povedle s 6:4, le devet minut pozneje pa so, ko je za domačinke v polno zadela Cornelia Groot, zaostajale za pet golov (7:12). Po minuti odmora Uroša Bregarja so se slovenske rokometašice za kratko vrnile v igro, dosegle dva zaporedna zadetka, v zadnjih desetih minutah prvega polčasa pa je v njihovi igri prišlo do razpada sistema. V napadu so naredile veliko številno napak, ki so jih hitronoge domače rokometašice kaznovale s protinapadi ter bile uspešne tudi na postavljeno obrambo. Z golom izkušene Eduarde Amorim Taleske je Györ po prvih tridesetih minutah igre vodil s kar 11 goli prednosti.

Tudi začetek drugega polčasa za ljubljansko ekipo ni bil ravno spodbuden, saj so domačinke v dveh minutah dosegle še tri gole, s tem pa je bila tekma dokončno odločena. Navkljub visokemu vodstvo varovanke Martina Ambrosia niso popuščale, še naprej so neusmiljeno polnile mrežo gostij, ki bodo svojo priložnost za ugodnejši izid iskale na prihodnjih tekmah lige prvakinj. Sicer pa so krimovke letošnjo sezono lige prvakinj začele z visokim porazom v Esbjergu, kjer so izgubile s 25:35, nato pa so se zanesljivo uvrstile v drugi del tekmovanja.

V prvi tekmi skupine 2 drugega dela lige prvakinj sta se v petek ekipi CSM Bukarešte in Larvika razšli z neodločenim izid 26:26 (12:13), v nedeljo pa bo na sporedu še danski obračun med Midtjyllandom in Esbjergom.

Kljub visokemu porazu je Krim Mercator še vedno na drugem mestu skupine 2 s šestimi točkami, z osmimi vodi Györ, pet jih ima Larvik, Midtjylland s tekmo manj štiri, peta je CSM Bukarešta s tremi, na šestem mestu pa Esbjerg, ki ima tako kot Midtjylland tekmo manj.

V soboto, 4. februarja, bodo krimovke v dvorani na Kodeljevem gostile romunsko ekipo CSM Bukarešta, ki brani naslov evropskih prvakinj.

Značke: krim, györ

Članki iz rubrike