Mobilna verzija
STA
STA

Celjani v nadaljevanju 'razbili' tekmece

www.alesfevzer.com

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na tekmi 17. kroga regionalne lige Seha v gosteh premagali hrvaški Nexe Našice s 35:26 (15:15).

Slovenski prvaki so v desetih dneh še drugič na kolena položili tekmece iz hrvaških Našic, s skupno deveto zmago v regionalnem tekmovanju pa so se prebili na četrto mesto, ki prinaša nastop na zaključnem turnirju.


V prvem polčasu se je odvijal izenačen boj, hrvaška zasedba - v njej igrajo trije slovenski rokometaši David Špiler, Gregor Lorger in Saša Barišić-Jaman - je bila povsem konkurenčna favorizirani slovenski ekipi. Drugi polčas je minil v absolutni prevladi izbrancev trenerja celjskega moštva Branka Tamšeta, ki so med 34. in 37. minuto naredili delni izid 4:0 in povedli z 20:17, v 40. minuti pa po golu Žige Mlakarja prvič na tekmi za štiri gole (22:18).


V zadnjih dvajsetih minutah dvoboja so Celjani igrali zbrano in modro, gostitelje so vseskozi držali na varni razdalji, tudi po zaslugi vratarja Urbana Lesjaka, ki je zbral 14 obramb. V 52. minuti so po golu Tilna Kodrina povišali na +6 (30:24) in jasno je bilo, da bosta točki romali v Celje. Najvišjo prednost so si priigrali tik pred koncem tekme (35:25). V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi strelsko najbolj učinkovita Luka Žvižej z osmimi in Blaž Janc s sedmimi goli.Nexe Našice – Celje Pivovarna Laško 26:35 (15:15)

Našice - Športna dvorana. Sodnika: Pandžić in Šatordžija (oba BiH).
Nexe Našice: Lelić, Lorger, Gadža 2, Eter, Zrnić 5 (1), Barišić-Jaman 2, Sršen 2, Nuić 6, Božić-Pavletić 1, Sakić, Halilković 3, Vegar, Nenadić, Špiler 3, Herceg 2, Ivanković.
Celje Pivovarna Laško: Lesjak 1, Gajić, Barbarskas, Janc 7, Razgor 2, Suholežnik, Marguč 2, Grošelj 1, Poteko 3, Zarabec 1, Kodrin 4, Mačkovšek 3, Mlakar 2, Žvižej 8 (3), Bećiri 1.
Sedemmetrovke: Nexe Našice 1 (1), Celje Pivovarna Laško 3 (3).
Izključitve: Nexe Našice 4, Celje Pivovarna Laško 6 minut.
Rdeč kartoni: -