Mobilna verzija
STA
STA

Ribničani dobili zahtevne tekmece v skupinskem delu pokala EHF

Arsen Perić

Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju so danes opravili žreb skupinskega dela pokala EHF. Edini slovenski predstavnik Riko Ribnica bo igral v skupini A, v njej so še francoski Saint-Raphael, danski GOG Gudme in nemški Füchse Berlin.

"Na žreb nismo imeli nobenega vpliva. Nastopili bomo v izjemno zahtevni skupini, v kateri so predstavniki najmočnejših ligaških tekmovanj iz Nemčije, Francije in Danske. V skupinskem delu nimamo posebnih ciljev, na vsako tekmo se bomo temeljito pripravili in vsako odigrali po svojih najboljših močeh, tako kot smo to storili na nedavnem dvoboju proti romunski Politehnici iz Temišvara," je po žrebu skupin v avstrijski prestolnici dejal trener ribniške ekipe Robert Beguš.

V skupini B bodo igrali nemški Göppingen, danski Midtjylland, španski Granollers in portugalski Porto, v skupini C danski Kolding Kobenhavn, madžarska Tatabanya, nemški Magdeburg in izraelski Maccabi Tel Aviv, v skupini D pa nemški Melsungen, španska Helvetia Anaitasuna, portugalska Benfica iz Lizbone in finski Cocks.

Skupinski del pokala EHF bo na sporedu med 11. februarjem in 2. aprilom prihodnje leto, po dve najboljši ekipi iz vseh štirih skupin pa se bodo prebile v četrtfinale, nato pa sledijo tekme na izločanje do sklepnega turnirja četverice. Prvo mesto v tem tekmovanju brani Göppingen, ki je slavil na letošnjem zaključnem turnirju v francoskem Nantesu.

V skupinski del pokala EHF se nista uvrstila Koper 2013 in Gorenje Velenje. Od koprske ekipe je bil v drugem krogu boljši portugalski Porto, od velenjske pa v tretjem Füchse Berlin.

Značke: ribnica , rokomet , ehf , pokal , evropa