Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 04.04.2017 22:24:44

Težko razumljivi velenjski ekstremi

alesfevzer.com
Nogometaši Rudarja so dozdajšnji del prvenstva na slovenskem prvoligaškem prizorišču zaznamovali po svoje. Z vrsto presenetljivih rezultatov.

Nogometaši Rudarja so v dozdajšnjem delu prvenstva zmagali na osmih tekmah, osemkrat so igrali neodločeno in doživeli enajst porazov, kar zadostuje za trenutno sedmo mesto. Mnogi so prepričani, da je kakovost igralske zasedbe boljša, kot bi lahko sklepali ob pogledu na lestvico, a namesto višje uvrstitve so knapi sezono zaznamovali s številnimi nihanji. Še več, z ekstremnimi nihanji.

"Kako bo igral Rudar?" To je med ljubitelji nogometa na sončni strani Alp v pričakovanju vsakega kroga nadvse pogosto vprašanje. In niti najmanjšega dvoma ni o tem, da je vprašanje legitimno, kar zelo zgovorno razkrivajo tudi spomladanski dosežki. Zdelo se je, da bo Rudar z zmago v Stožicah dobil pravšnji veter jadra za nadaljevanje sezone in dodatno energijo, na krilih katere se bo vmešal v boj za mesta, ki vodijo na mednarodno prizorišče, a namesto tega se je zgodil padec. Grd padec. Sledili so domači poraz z Gorico, katastrofalna podoba v Kidričevem proti Aluminiju in neuspeh v obračunu s Celjani na stadionu Ob jezeru. A vse kaže, da se v Velenju zaradi takšnih dosežkov nihče ni pretirano vznemirjal. Vsaj videti ni bilo, da bi v klubu zagnali paniko in prižgali luči za alarm, kar bi se gotovo zgodilo marsikje.

Sicer smo v preteklosti pogosto pisali o tem, da je Velenje prav gotovo premalo ambiciozno okolje. Še zlasti, če je to okolje tako urejeno, kot je bilo še ne tako dolgo tega, in ima zares odlične pogoje za delo, z novimi ljudmi na čelu kluba se to očitno ni spremenilo. Vsaj navzven, a nemogoče je preslišati namigovanja, ki ne izključujejo, da bi lahko takšna drža aktualnih mož na najvišjih položajih imela tudi globlje ozadje ...

Slišati je zares marsikaj. V kuloarjih je "milijon" zgodb o tem, kakšni so stvarni interesi srbskih partnerjev velenjskega prvoligaša, toda še enkrat je treba poudariti, da gre zgolj za ugibanja, ki so posledica tako zelo pogosto presenetljivih izidov nogometašev Rudarja. Petarda proti Radomljam ob Kamniški Bistrici takšnega spoznanja v ničemer ne spreminja, mogoče ga le še dodatno podkrepljuje ... In dejstvo je, da je vse skupaj včasih zares zelo težko razumeti ...

Značke: rudar, nihanja

Članki iz rubrike