reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 02.09.2015 09:57:49

Gorica ima tudi resen obraz

Arsen Perić
Zasedba iz mesta vrtnic kljub izjemni formi in visokim zmagam Olimpije vrha lestvice noče izpustiti iz rok.

Olimpija še naprej pustoši, moč Ljubljančanov so boleče občutili še nogometaši Rudarja, velenjska mreža se je zatresla kar petkrat. Zmaji so popolnoma zasluženo slavili, o tem ni niti najmanjšega dvoma, zmaga ni bila vprašljiva, toda dvoboj bi se vendarle lahko tudi vsaj malce zapletel, če bi knapi v končnici prvega dela izkoristili kakšno priložnost. A je niso, na drugi strani je zmajem uspevalo tako rekoč vse, kar so si zamislili. In na krilih izjemne energije še več.

Včasih se zdi, da je tako močna, da jo jemljejo celo tekmecem. Varovanci trenerja Marijana Pušnika so s svojo razigranostjo znova navdušili navijače, ki jih je v Stožicah iz tedna v teden več, v nedeljskem popoldnevu jih je bilo pet tisoč.

Prestolnica se nogometno prebuja, medtem se največji rivali še naprej ubadajo s krizo. S Krko so v Ljudskem vrtu zgolj remizirali in po tekmi predstavili novega trenerja. Anteja Šimundžo je nasledil Krunoslav Jurčić, ki je že pljunil v roke in v nedeljo vodil prvi trening, pod Kalvarijo se je začelo novo obdobje. Brez odmevnih okrepitev, ki jih je marsikdo pričakoval. Zlatko Zahović se ni odpravil po nakupih, še naprej zaupa aktualni zasedbi ob prepričanju, da se lahko vrne na nekdanja pota.



Medtem tudi Goričani še naprej navdušujejo in ostajajo na vrhu lestvice. Na Bonifiki so slavili že sedmič zapored, kar je klubski rekord, s pokalnimi zmagovalci so opravili v velikem slogu. Ampak vendarle v drugačnem, kot smo bili navajeni v dozdajšnjem delu prvenstva.

Modro-beli tokrat niso blesteli z razigranostjo, umetniškemu vtisu niso posvečali pretirane pozornosti, zato pa so se predstavili z nadvse taktično zrelo podobo. Bili so organizirani in disciplinirani, a hkrati dovolj navdahnjeni, da so dosegli namen. Popolnoma zasluženo, še pomembnejše je, da je Gorica pod vodstvom sijajnega Mirana Srebrniča z resnim obrazom dobila novo razsežnost, ob kateri nasprotniki ne morejo ostati povsem ravnodušni.

Legendarni goriški kapetan opravlja izreden posel. Najprej je skoraj brez denarja sestavil spodoben igralski mozaik, poleg tega je v moštvu ustvaril odlično ozračje z obilo medsebojnega zaupanja, pri čemer so mu v veliko pomoč nekateri starejši igralci. Prav tako je pomembno, da mu zadnji dan prestopnega roka ni "ukradel" kakšnega pomembnega člena, od danes bo Miran Srebrnič znova lažje zadihal. Miran bo miren.

Članki iz rubrike