rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 02.04.2015 08:30:52

Primož pravi ne in Salmič pravi da

KMA
Se kot Primož Salmič, povsem običajen državljan, strinjam s tem, da je Jure Zdovc poslal program priprav tudi Benu Udrihu?

Ne. Ne zato, ker ne morem kar tako pogoltniti tistega, kar se je dogajalo v zadnjih letih v povezavi z njegovim imenom in reprezentanco. Ker ne morem kar tako pozabiti, da sem, tako kot je to počel še marsikdo, tudi sam vsako leto sestavljal optimalno postavo in vanjo redno uvrščal tudi Bena ter si zamišljal, kaj bi lahko z njim v ekipi Slovenija dosegla, in bil vsakič znova razočaran, ker je bilo treba na namišljenem seznamu vedno prečrtati njegovo ime.

Ker ne morem kar tako prek tega, da je večino navijačev slovenske reprezentance s svojimi odpovedmi razžalostil in nemalokrat tudi spravljal ob živce. Ker se ne morem strinjati s tem, da ni bil pripravljen lastne interese postaviti za interese skupnega dobrega. Ker je bilo s tega zornega kota videti, da mu reprezentanca ni največja svetinja oziroma se je postavljal nad njo. Reprezentanca pa je nad vsemi, je nad igralci, selektorjem, navijači, novinarji, Benom, Juretom, Primožem ... Takemu Udrihu zato jaz ne bi dal mesta tudi v slovenski izbrani vrsti 2015.



Ali pa sem na drugi strani kot Primož Salmič novinar za to, da se Beno Udrih vrne v reprezentanco, ali podpiram Jureta Zdovca, ker je program priprav poslal tudi njemu in s tem dal vedeti, da računa nanj? Sem, absolutno. Močno podpiram selektorjevo idejo, da v reprezentanco spet postavi tudi igralca, kakršni se v Sloveniji ne rodijo prav pogosto. Izrekam glasen da za "rehabilitacijo" Udriha, ker verjamem, da se ljudje spreminjajo, ker vem, da v športu ni prostora za zamere, ker je v njem treba živeti sedanjost, in ne preteklosti.

Pozdravljam ponovno uvrstitev Bena med kandidate za nastop na EuroBasketu, ker vem, koliko lahko izbrana vrsta z njim pridobi, ker Slovenija z ali brez mlajšega Udriha nikakor ni ista ekipa. Takoj bi ga vrnil vanjo, ker je reprezentanca nad vsemi, ker moramo za njeno korist vsi pihati v isti rog. In če je pripravljen tudi Udrih, bi igralca njegovega kova v slovenski izbrani vrsti 2015 morali vsi skupaj pozdraviti s široko razprtimi rokami. In Salmič ga, prepričati pa bo skušal tudi Primoža.

Članki iz rubrike