bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 20.01.2015 13:07:35

Morda naslednjič

Reuters
Skoraj natanko pred dvema letoma sva se z Lindsey Vonn pogovarjala v Mariboru, potem ko je v rekordni sezoni Tine Maze presenetljivo zmagala na veleslalomu pod Pohorjem.

Spomnim se, kot bi bilo včeraj, kako je neutrudno odgovarjala na vsa vprašanja na novinarski konferenci. Po njej ni niti za trenutek omahovala, ko sem jo prosil, ali se lahko ustavi še za hipec, da ji postavim še eno ali dve malo bolj osebni vprašanji. Malce je sicer na široko pogledala z brezhibno namazanimi rjavimi očmi, vendar se ni zmedla.

Takrat me je zanimal predvsem njen pogled na nekdaj velikega Lancea Armstronga, ki je priznal, da je bil vso kariero pod vplivom prepovedanih poživil. Vedel sem, da je Lance osebni prijatelj Vonnove. Lindsey se izraz na obrazu ni spremenil niti za stotinko, ampak je hladnokrvno in profesionalno odgovorila na vprašanje. Pravzaprav me je zanimalo samo to, potem pa se mi je nasmehnila in me vprašala, ali me morda zanima tudi kaj v zvezi s Tigerjem. Seveda sem takoj dojel cinizem v njenem glasu, pa sem ji odvrnil, da se lahko o osebnih stvareh pogovarjava ob kavi in brez mikrofona.


Takrat se ji je razlezel nasmeh do ušes in vidno olajšana me je odpravila z nagajivim: "Morda naslednjič!" Potem sva se videla, srečala in tudi pogovarjala še nekajkrat, vendar si ne domišljam, da je vedela, kdo sem. Lindsey je velika profesionalka, največja v snežnem cirkusu, ki se zelo dobro zaveda, od kod pridejo trije milijoni dolarjev, ki jih zasluži na leto, zato si za vsakega navijača in novinarja vzame toliko časa, kolikor ga lahko nameni.

Sicer ne maram preveč hollywoodskega pristopa, narisanega nasmeška in PR-odgovorov, zelo pa cenim profesionalen odnos do soljudi. Lindsey se je pri desetih letih odločila, da bo uresničila svoj ameriški sen. Nedavno je v nekem pogovoru dejala, da je med 16-urno vožnjo iz domače Minnesote v Vail ležala na zadnjem sedežu avtomobila, zavita v spalno vrečo, in poslušala Erica Claptona.

Žrtvovala je svojo mladost, da je danes najboljša smučarka vseh časov na zemeljski obli. Seveda so tudi odgovorni kmalu videli, da imajo v njej železo, ki ga lahko prekujejo v zlato. Okoli Lindsey so zgradili ekipo, naredili projekt, ga finančno podprli in ... rezultat je na dlani. Vonnova je vedno smučala na robu, povsem na robu mogočega. Največkrat ji je z izjemno močjo in zelo dobro tehniko uspelo zmagati, nekajkrat je končala v zaščitni mreži, vendar je slednje, torej poškodbe, vzela v zakup. Vonnova je bila dvakrat huje poškodovana, Tina Maze nikoli. Lindsey ima 63 zmag v svetovnem pokalu, Tina 26. Lindsey bo imela morda po karieri uničena kolena, Tina pač ne. Lindsey je plačala visoko ceno, da je najboljša vseh časov, samo sama pa ve, ali je bilo vredno tega.

Članki iz rubrike