Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 28.10.2015 10:18:51

Vukovi udarci iz prve

Miran Vuk
Grega Wernig/M24
Za Miranom Vukom je izjemno naporen teden. Opravka je imel z begunci in še s trenerjem, ki ni ničesar razumel.

Če bi se našel junak, ki bi vsako leto iskal najbolj kontroverznega nogometnega šefa, potem bi se letos v ožji izbor glavnih favoritov za končno zmago zagotovo uvrstil tudi Miran Vuk. Da je slednji precej samosvoj in da je tudi haloška pravljica o nogometu bolj Vukova kot završka, vemo že nekaj časa. Ampak vseeno si je bilo težko predstavljati, da bo kdaj pri rokovanju s svojo nogometno igračko postal tako vihrav.

V tem trenutku bolj kot na umirjenega šefa, ki temeljito premisli, preden sprejme odločitev, spominja na nogometaša, ki čisto vsakič po žogi udari iz prve. In ne glede na to, ali je meter od gola ali pa je na svoji polovici igrišča. No, v tem trenutku se seveda bolj zdi, da Vuk po žogi iz prve tolče kar izpred svojega gola. Pa ne, da bi bil dovolj natančen, dovolj močan, da bi okroglo usnje dejansko lahko spravil do mreže tekmeca. Nekje na sredini igrišča pade dol in postane lahek plen nasprotnika.


Če bo Vuk nadaljeval v takšnem slogu, bo celo italijanski jedec trenerjev Massimo Cellino zanj postal vajenec. V tej sezoni je ustoličil še četrtega novega trenerja svoje članske ekipe, Petru Pacultu se je za sodelovanje zahvalil po zgolj dveh tekmah. Da je bil nepopisno nespoštljiv do avstrijske legende, ni treba poudarjati. Saj ne, da ga ni imel pravice odpustiti. Njegov klub, njegova volja. Ampak da je ob tem razkril, da se mu je zahvalil za sodelovanje zato, ker je imel resne težave pri komuniciranju z nogometaši? Češ da govori le nemško …

No, saj ne, da imam izkušnje s tem, toda zdi se mi, da bi moral nogometni šef razmisliti tudi o nečem takšnem, preden se za sodelovanje dogovori s tujcem. Jaz bi se celo pred vsem drugim najprej prepričal prav o tem, na kakšen način bo vzpostavil stik z nogometaši, če pač prihaja od drugod in če zagotovo ne govori jezika države, v katero prihaja. No, Vuk tega očitno ni storil. Pa tega niti ni pretirano obžaloval. Ga je pač odpustil. Komu mar. Vrezal je še eno črtico in šel dalje. Ker mu je vseeno: ali neznani Hrvat ali legendarni Avstrijec. Ve se namreč, kdo je šef.

Zdaj je kakopak primerno vprašanje, koliko časa bo v Zavrču ostal Milko Djurovski. No, a ima slednji vsaj na prvi pogled prednost pred Pacultom. Vsaj komunicirati bo znal z nogometaši ...

Značke: nk-zavrč, miran-vuk

Članki iz rubrike