klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 16.05.2017 11:40:33

Zlatko, zakaj je potrebna ta patetika?

Vem, da je prvenstvo končano, da so Mariborčani ciljno črto prečkali kot prvi in da se jim po domače rečeno je*e za zadnje tekme.

Vem, da so njihovi igralci z glavami že na počitnicah, in težko jim zamerim. Vseeno pa po njihovem dvoboju z Aluminijem ne morem razumeti dveh stvari. Ob strani bom pustil razprodajo ugleda, ki pride z vsako takšno predstavo vijoličastih. A obregniti se moram ob podobo nekaterih mariborskih igralcev. Ne Milivoja Novakovića, ki se nima več komu dokazovati, niti Marcosa Tavaresa, žive legende kluba. Oba sta bila skorajda tako obupna kot v prostoru in času izgubljeni Damjan Bohar. V mislih imam predvsem tiste, ki so v dozdajšnjem delu prvenstva igrali manj ali sploh niso igrali.

Gregor Bajde je imel fantastično priložnost, da z golom, dvema, tremi da misliti Darku Milaniču. Pa je bil neviden. Žan Karničnik bi se lahko dokazal kot ena izmed možnosti na desnem boku. Pa so nogometaši Aluminija mimo njega tekli s takšno hitrostjo, da je ubožec verjetno staknil kakšen prehlad. Tudi Luka Uskoković ni pokazal kaj prida. Razumem, vsakdo ima pravico do slabe tekme, toda ne govorim o igri, ki so jo prikazali mariborski nogometaši. Govorim o pomanjkanju želje, volje po dokazovanju. Če je pri Novakoviću ali Tavaresu ta razumljiva, pri tistih, ki so bili do zdaj v drugem planu, pač ne more biti … 

Zmotila pa me je še ena stvar. Izjava Zlatka Zahovića po tekmi o tem, da je zdaj še bolj ponosen na prvake, saj je njegova ekipa še enkrat dokazala in pokazala, da zna samo tekmovati ter osvajati lovorike, prijateljskih, nepomembnih tekem pa ne zna igrati. Zakaj je potrebna ta patetika? Komu je namenjena? Mariborski navijači zagotovo niso tako neumni, da bi nasedali tem poceni trikom. Ne pravim, da bi moral Zahović po sramotni predstavi 'ubiti' svoje igralce, a ni treba zganjati patetike. Da ne govorim o tem, kako podcenjevalno besede športnega direktorja Maribora zvenijo do Kidričanov.

Morda je snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo pozabil, da v prav tisti sezoni, v kateri jim je Olimpija s svojimi neumnostmi lovoriko potisnila v roke, Maribor ni znal tekmovati takrat, ko je bilo to izjemno pomembno. Recimo na pokalnem polfinalnem dvoboju z Ljubljančani. Ali pa še pred tem v kvalifikacijah za ligo Europa proti Gabali. Da, verjetno bom slišal, da pokalno tekmovanje ni pomembno in da je lep uspeh priti že v zadnji krog kvalifikacij za evropsko tekmovanje, toda to nikakor ne spremeni dejstva, da Maribor takrat ni znal tekmovati. Zato aroganca, kakršno je Zahović pokazal po nedeljski sramoti, ni ravno priporočljiva.

Maribor si je ne more privoščiti. Takšna drža se je vijoličastim že večkrat maščevala, še posebno pa se jim lahko maščuje zdaj, ko so Štajerci na igrišču videti precej povprečno. 

Značke: maribor, zahovič

Članki iz rubrike