Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
0 23.04.2024 11:45:10

Upravičeno? Pri Olimpiji zelo besni zaradi sodniških odločitev, bodo zaradi tega ostali brez naslova?

Izjemno razburljiva tekma mladinskega državnega prvenstva je poskrbela za zmago Mure in jezo Olimpije.

V Fazaneriji je bila odigrana še zadnja tekma in hkrati derbi 26. kroga v mladinski konkurenci (1. SML EON NextGen), upi Mure in Olimpije so odigrali nadvse pomemben dvoboj v boju za naslov prvaka. Razpletlo se je po okusu Prekmurcev, ki so z goloma v izdihljajih obračuna slavili s 3:1 in na drugem mestu na lestvici prehiteli zeleno-bele. Na vrhu ima Maribor dve točki več že petek pa prinaša spopad vijoličastih in črno-belih v Ljudskem vrtu, ki bo bržčas odločilno vplival na to, kdo bo osvojil lovoriko.

Po porazu v Murski Soboti pa so bili zelo jezni v taboru Olimpije in sodeč po njihovem zapisu na klubski spletni strani so velik del krivde 'pripisali' sodniku. "Zmaji so na izredno pomembni tekmi v boju za vrh zasluženo povedli v 63. miniti, ko je zadel Oskar Ivanjko Vidmar. Domači so nato uspeli izenačiti iz prepovedanega položaja, tik pred koncem pa še povedli po kotu, ki ga zaradi predhodnega napačnega izvajanja stranskega avta sploh ne bi smelo biti. Tretji zadetek za domače je v podaljšku srečanja padel iz “čiste” enajstmetrovke," so zapisali pri Olimpiji. 

Tudi trener mladincev Boštjan Miklič je prepričan, da so Prekmurci do preobrata prišli tudi zaradi sodniških odločitev: "Prejeti zadetek Mure iz čistega prepovedanega položaja nas ni presekal. Vztrajali smo, napadali, bili bližje zmagi, dokler ni na sceno stopil sodnik. Fantom nimam kaj očitati. Dali so vse od sebe. Zares si nismo zaslužili poraza. Do konca prvenstva so še štiri tekme in dokler je mogoče, bomo vrjeli v naslov. Bi pa rad dodal, da je to že druga ključna tekma po derbiju z Mariborom, tedaj so najstrožjo kazen piskali v podaljšku za končnih 1:1, kjer je svoje odigral sodnik, in potemtakem je težko kaj pametnega povedati. Ne gre za pritoževanje nad sodniki, ampak govora je o situacijah, ki neposredno vplivajo na razplet tekme. V igri pa vemo, da je državni naslov."

Članki iz rubrike