stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

rb
rb
0 21.03.2024 20:18:32

Kapetan Nafte o pogostih očitkih, da v Lendavi nimajo (dovolj) prvoligaških ambicij

Jure Zauneker/Vestnik
Mitja Novinić in soigralci so na vrhu drugoligaške lestvice.

Pomlad se ni začela, kot so si zamislili, toda po dveh zaporednih zmagah so se naftaši vrnili v želeni ritem in si na vrhu drugoligaške lestvice zagotovili štiri točke naskoka pred najbližjimi zasledovalci iz Beltincev. Prejšnji konec tedna so bili uspešni na derbiju z ajdovskim Primorjem, kapetan Mitja Novinić pa močno upa, da bodo tudi na prihajajočih preizkušnjah. In da bodo v prihodnji sezoni igrali med elito …

Ko so nogometaši Nafte na spomladanski premieri v drugem kakovostnem razredu tekmovanja proti Gorici ostali praznih rok, je bilo nemogoče preslišati komentarje, da se ponavlja že videno. Ko so proti favorizirani Rogaški nesrečno izpadli še iz pokalnega tekmovanja in doživeli še en udarec, so bila tovrstna mnenja še glasnejša, toda trener Jozsef Bozsik je znal dvigniti ekipo. V Ravnah na Koroškem je pokazala pravi obraz in visoko zmagala, tudi podoba na derbiju s sinovi burje je bila v največji meri spodobna. "Uvodno tekmo z Gorico smo odigrali res slabo. Na tak način smo tudi vstopili v dvoboj. V uvodnih 20 minutah nismo bili pravi, nakar smo ostali še brez izključenega igralca in poti nazaj ni bilo več. Proti Rogaški smo bili že boljši. Bili smo dobri, a nam je za napredovanje zmanjkal vsaj kanček sreče. Toda nadaljevali smo v takšnem slogu, se zbrali in na zadnjih dveh preizkušnjah spet pokazali, da premoremo kakovost. V prvi vrsti moramo biti zbrani, borbeni, agresivni, le na tak način pridejo naše sposobnosti do izraza v zadostni meri," pravi Mitja Novinić.
Ajdovski rdeče-črni so pretili predvsem v končnici, v zadnjih 10 minutah so gostitelji kar močno trpeli. "Malce smo padli. V zadnjem času smo imeli nekaj preglavic s poškodbami. Mogoče smo imeli nekoliko 'prekratko klop', v zasedbi je bilo kar nekaj mladincev. Najbrž je tudi to vplivalo, da v zaključku nismo bili na želeni ravni. Poleg tega nikakor ne gre prezreti, da je Primorje dobra ekipa, ampak na srečo nam je uspelo mrežo ohraniti nedotaknjeno," je pristavil kapetan Nafte.
Pod vznožjem vinogradov uživajo v lepem pogledu z vrha lestvice. "Pogled je vsekakor prijeten. To smo si dolgo želeli. Nekaj zadnjih let. Zdaj smo končno na prvem mestu, vendar se obenem zavedamo, da še ni konec. Še boljše, še bolj močno moramo delati, da bi ostali, kjer smo," poudarja nekdanji up velikega Milana.
V njegovem glasu je bilo zaznati obilo ambicioznosti, pomanjkanje le-te so naftašem v preteklosti pogosto očitali. "Drži, poslušali smo jih, ampak naša želja je ogromna. Že prej je bila, s prihodom trenerja Jozsefa Bozsika se je še povečala. Hkrati smo začutili, da lahko. Da je ekipa prava, da smo tega sposobni. Verjemite, naša želja po uvrstitvi v prvo ligo je res velika," zagotavlja izkušeni 32-letni vezist. Skupaj s soigralci bodo v petek gostovali v Sežani, nato se bo začelo odštevanje do dvoboja, ki ga ravnica nestrpno pričakuje; lendavski stadion bo 30. marca prizorišče prekmurskega spopada med Nafto in Beltinci. "Trenutno mora biti v naših mislih le Tabor. Gotovo nas čaka še ena zahtevna preizkušnja. Kraševci so se med zimskim premorom krepko okrepili, tudi v Velenju so bili kljub porazu dostojen nasprotnik. Vemo, kaj nas čaka, moramo se ustrezno pripraviti in ostati osredotočeni na ta dvoboj. Nedvomno bomo storili vse, da bi si zagotovili čim boljše izhodišče za derbi. Potrditi moramo uspeh proti Primorju."

Članki iz rubrike