stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 18.10.2023 08:08:03

Razkrito! Toliko so zbrale svetovne nogometne zvezde v Ljubljani, znana je razdelitev prihodkov ...

Profimedia
Organizatorji dobrodelne nogometne tekme Zvezde nogometa za žrtve poplav so javnosti predstavili finančno plat projekta ter razdelitev prihodkov. V sporočilu za javnost so zapisali, da so skupaj zbrali 3.716.185 evrov.

Od navedenega zneska je bilo donacij iz tujine 55 odstotkov, iz Slovenije pa 45 odstotkov, je predstavil direktor agencije Sport Media Focus Tomaž Ambrožič. Z vstopnicami in VIP-vstopnicami so zbrali 12 odstotkov zneska, od SMS-sporočil 10, z ostalimi donacijami podjetij in fizičnih oseb pa 78 odstotkov.

Iz ustvarjenih prihodkov so za kritje nastalih tekočih stroškov, ki jih niso pokrili sponzorji, namenili 82.748 evrov. Mednje sodijo TV-produkcija vključno z znamčenjem, oprema stadiona in ozvočenje, logistika, sprejemni stroški ter del tistih odhodkov, ki niso bili sponzorsko pokriti (varovanje). Vse ostalo ni bremenilo prihodkov fundacije, je dodal Ambrožič.

"Še posebej bi se želel zahvaliti Nogometni zvezi Slovenije, ki je dogodek pomagala organizirati tako s finančnim kot tudi s kadrovsko-organizacijskim prispevkom, obema medijskima partnerjema Pro Plus in Infonet, ki sta tudi pomagala ustvariti izjemno velik medijski odmev dogodka. Prav tako bi se želel zahvaliti Mestni občini Ljubljana in družbi Šport Ljubljana za brezplačen najem stadiona," je še izpostavil Ambrožič.

V imenu fundacije Preprosto blizu pod okriljem Radia 1 je razdelitev prihodkov razkril njen zastopnik Andrej Vodušek: "Do današnjega dne smo pomagali 296 posameznikom v skupni vrednosti 1.548.000 evrov."



Pomoč bodo dodelili v skladu s pravilnikom, ki ga je Radio 1 sprejel 24. avgusta letos in določa tri kategorije. Pomoč bodo razdelili med tiste, ki jim je ujma popolnoma uničila prebivališča ter v njih ne bodo več mogli živeti.

Ti bodo prejeli med 8000 in 15.000 evrov pomoči. Nadalje bodo finančno pomoč v višini 2000 do 5000 evrov namenili tistim, ki bodo lahko po poplavljenih stanovanjskih prostorih te tudi obnovili, ter tistim, ki jim je poplavilo prostore, v katerih ne bivajo. Ti bodo deležni do 2000 evrov pomoči, je še dodal Vodušek.

Ob zaključku projekta se je v imenu predsednika Evropske nogometne zveze Uefe Aleksandra Čeferina in vseh sodelujočih pri organizaciji zahvalila vodja Čeferinovega kabineta pri Uefi Ines Najvirt.

"Zahvalila bi se vsem, ki so na kakršen koli način nesebično pomagali in pokazali veliko solidarnost v zares pretresljivih trenutkih za našo državo. Vaše sodelovanje in pomoč bodo številnim, ki so jih prizadele avgustovske poplave, prinesle novo upanje in prepotrebno olajšanje težke situacije, v kateri so se znašli. Predvsem pa zavedanje, da niso sami," je dejala Najvirt.

Članki iz rubrike