zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
1 08.09.2023 12:30:10

Klobuk dol, še več takšnih! Nekdanji član Maribora in Olimpije o gesti, ki je presenetila Slovenijo!

Jurij Kodrun
Od nedavnega so slovenske klubske zelenice bogatejše za igralca, ki je vrsto let preživel v tujini. Nekdanji slovenski reprezentant Miral Samardžić je večji del zadnjih 13 let igral onkraj slovenskih meja, zdaj pa se je 36-letni branilec ne samo vrnil v Slovenijo, vrnil se je tja, kjer se je zanj prav vse začelo, na Jesenice.

Kar 20 let je minilo od trenutka, ko je nazadnje oblekel rdeči jeseniški dres. Leta 2003 je to storil kot najstnik in se še kot tak v tistem času preselil h kranjskemu Triglavu, od koder je njegova kariera v nebo švignila kot raketa. Prek Triglava se je prebil do enega od velikanov slovenskega nogometa, Maribora, nato pa je krenil na izredno zanimivo in pestro pot – s kasnejšim dveletnim postankom v Ljubljani – v tujini. Moldavija, Turčija, Hrvaška, Kitajska, Rusija, nazadnje pa še Združeni arabski emirati. V vseh teh okoljih je pustil svoj pečat, vse te dežele so obratno pečat pustile na njem, a to poletje je sledila odločitev, s katero je Miral osrečil svoj rojstni kraj. Samardžić se je vrnil v matični klub.

»Da, prišel sem domov, dolgo časa me ni bilo tukaj. Tu, na Jesenicah, sem začel z nogometom, in rekel sem si, da bom tukaj tudi zaključil kariero,« nam je uvodoma povedal novi član jeseniškega nogometnega kluba, ki to sezono prvič po petih letih dokazuje v tretji SNL.


Hočem pomagati
»Vsi v klubu so me vabili, da pridem na Jesenice,« je zatrdil naš sogovornik, še posebno pa je tu izpostavil jeseniško podjetje MST. »MST je bil največji pobudnik, največji 'krivec', da sem se vrnil v matični klub. Po več pogovorih sem se odločil za vrnitev domov predvsem zato, da tu s svojim znanjem pomagam ekipi in klubu, da naredimo čim boljši rezultat tako v članski selekciji kot v vseh mlajših selekcijah. Potrudil se bom, da bom v delo vložil vse svoje znanje, da bodo rezultati čim boljši,« je razložil ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Galerija

Članki iz rubrike