zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ba
ba
0 02.08.2023 10:27:55

Velik borec! Premagal zahrbtno bolezen, se vrnil na slovenske zelenice in takoj zatresel mrežo. Kako čustven trenutek ...

Jure Zauneker/Vestnik
Po več kot enoletni odsotnosti zaradi hude bolezni se je medžimurski nogometaš Mihael Rebernik v dresu Nafte vrnil na igrišče v velikem slogu.

Lendavska Nafta je minuli petek uspešno odprla drugoligaško sezono z zmago proti novomeški Krki, ki je v Lendavi padla z rezultatom 4:2. Zadnji zadetek za gostitelje je pod lendavskimi griči zabil Mihael Rebernik – na sončni strani Alp je branil tudi barve Aluminija in Mure - in tako v velikem slogu zaznamoval vrnitev na nogometne zelenice po enoletni odsotnosti.

Pri Nafti so medtem (tudi uradno) razkrili, kaj je bil pravzaprav razlog za njegovo daljšo odsotnost. Ni šlo za poškodbo, ampak nekaj veliko hujšega. Reberniku so namreč maja lansko leto odkrili raka limfe - Hodginov limfom - zato je moral 26-letnik vso svojo energijo usmeriti v boj s to zahrbtno boleznijo.

Kot kaže, je ta boj tudi dobil, bolezen pa očitno ni pustila velikih posledic na njegovem nogometnem znanju, kar je dokazal minuli petek v Lendavi, saj je poleg zadetka v izdihljajih tekme, kar je bil kakopak nadvse čustven trenutek, zabeležil še asistenco in na igrišču prebil vseh 90 minut ter bil na koncu tudi proglašen za igralca tekme. Poklonili so se mu tudi v moštvu NK Mladost iz domačega Dekanovca v Medžimurju, kjer je Rebernik celo član uprave hrvaškega nižjeligaša.

nafta rebernik

Članki iz rubrike