zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ro
ro
0 17.07.2023 11:20:40

V dresu Beltinec zaigral tudi – Amir Dervišević

Niko Časar/Vestnik
Damjan Gajser in njegovi fantje prepričljivo slavili v Odrancih.

Visoke temperature niso preprečile osme izvedbe turnirja za Pokal občine Odranci, razpletel se je po pričakovanem scenariju; Beltinčani so upravičili vlogo favorita in prepričljivo osvojili lovoriko. Najprej so v polfinalu s 4:0 ugnali domačega pomurskega ligaša, nakar so bili v finalu s 5:0 boljši še od Čarde, ki si je dvoboj s kanarčki zagotovila z zmago nad Ljutomerom po izvajanju najstrožjih kazni. Prleki so nato v spopadu za tretje mesto s 3:0 premagali Odrance.

Varovanci Damjana Gajserja so se predstavili v prepoznavni podobi, ki jo kažejo že v celotnem pripravljalnem obdobju, znova so ugajali. Uvodni petkov obračun so odigrali v postavi Moćić, Dvoršak, Kaučič, Težački, Štrakl (od 65. Kokol), Bujan (od 76. Trbežnik), Sočič (od 65. Leban), Pihler (od 76. Slokan), Rantaša, Čakš (od 55. Emruli), Kralj (od 55. Syed), v nedeljskem finalu so rumeno zasedbo sestavljali Zver, Rantaša, Kaučič, Težački, Kokol, (od 46. Leban) Bujan (od 46. Dervišević), Sočič, Pihler (od 52. Slokan), Štrakl (od 52. Trbežnik), Čakš (od 46. Emruli), Kralj (od 46. Syed).

Ob spremljanju finala je bil marsikdo nemalo presenečen, ko je uradni napovedovale ob predstavitvi beltinške ekipe omenil ime in priimek Amir Dervišević, ki je bil med rezervisti. Seveda je na 'prvi žogo' večina pomislila, da gre za nekdanjega zvezdnika Maribora in da se je 31-letni vezist odločil, da se bo poskušal v življenje nogometnega profesionalca vrniti v prekmurskem drugoligašu. Toda uvodno presenečenje je kmalu splahnelo, ko je postalo jasno, da je del 'žutega' moštva veliko mlajši Amir Dervišević, ki je povrhu avstrijski državljan in nekdanji mladinec dunajske Austrie. Star je 24 let, nazadnje je pri severnih sosedih igral za Mauerwerk, pred tem je bil član Bregenza, preizkusil se je tudi na Nizozemskem, v Beltincih je na preizkušnji

Članki iz rubrike