Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 03.06.2023 18:32:46

Manchester je sinje moder! Pep podira mejnike, City na dveh tretjinah do večnosti

Profimedia
Nogometaši Manchester Cityja so naslovu angleškega prvaka dodali še eno lovoriko. V Londonu so namreč postali zmagovalci angleškega pokala FA, potem ko so premagali mestnega tekmeca United z 2:1.

Junak tekme je bil nemški reprezentant Ilkay Gündogan, ki je za zmagovalce dosegel oba gola, za poražence je z bele pike mrežo zatresel Bruno Fernandes.

Za City, ki lahko letos postane tudi zmagovalec lige prvakov, je to sedmi naslov v tem tekmovanju, rdeči vragi - ti so letos osvojili ligaški pokal -, ostajajo pri 12.

Letošnja zasedba Cityja je postala 13. ekipa, ki je v isti sezoni osvojila angleško prvenstvo in pokal FA. Če bodo varovanci Pepa Guardiole prihodnjo soboto (proti Interju) uspešni v Istanbulu in prvič v zgodovini osvojili ligo prvakov, bodo ponovili uspeh mestnega tekmeca Uniteda, ki mu je trojček uspel v sezoni 1998/99.

manchester city 2
Profimedia


City je že v 13. sekundi tekme prišel do vodstva. Po dolgi podaji vratarja Stefana Ortege je Erling Haaland dobil skok, njegova podaja sicer ni bila natančna, a je obramba Uniteda žogo odbila le na nogo Gündogana, ki je z volejem od daleč dosegel prekrasen zadetek. Tudi najhitrejši v zgodovini finalnih obračunov pokala FA, do zdaj je bil rekorder Louis Saha, ta je leta 2009 za Everton proti Chelseaju zadel po 25 sekundah tekme.

Po prejetem zadetku so varovanci Pepa Guardiole imeli še nekaj priložnosti, United pa je potreboval čas, da se je otresel pritiska, v 30. minuti pa je prišel do izenačenja. Jacka Grealisha je v kazenskem prostoru žoga zadela v roko, najstrožjo kazen, ki jo je sodnik dosodil po posredovanju Vara, pa je uspešno izvedel portugalski reprezentant Fernandes.

V 51. minuti pa je bil spet v vodstvu City. Vnovič je z razdalje z volejem zadel njegov kapetan Gündugan, ki je v zraku zadel žogo po podaji Kevina De Bruyna s prostega strela.

Do konca tekme so imeli oboji nekaj priložnosti, več sinje-modri, Gündogan je še enkrat premagal Davida De Geo, a iz nedovoljenega položaja, tako da je izid ostal nespremenjen.

Članki iz rubrike