sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
0 08.05.2023 11:57:15

Člana Gorice pred smrtjo rešil nekdanji slovenski reprezentant! Tu so podrobnosti drame, Obi okreva v bolnišnici

Na petkovi tekmi v zahodni skupini tretje lige med Brdi in Škofjo Loko se je odvijala prava drama, dobesedno je šlo za boj za življenje. V drugem polčasu se je namreč zgrudil domači napadalec Samuel Ebuka Obi in sledilo je dramatičnih 15 minut, v katerih so nesrečnega Nigerijca oživljali ...

Na srečo je bilo oživljanje uspešno, po njem pa so nesrečnega nogometaša prepeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju. Toda dogodek je bil velik šok za vse; fant je bil namreč zdrav, pred začetkom sezone je brez težav opravil vse zdravniške preglede in naredil obremenitvene teste, potrebne za registracijo igralcev. O tem, kaj se je dogajalo, in kakšno je stanje s Samuelom Ebuko Obijem, nam je več povedal športni direktor Gorice, saj je fant član štirikratnih prvakov. "Obi je zdaj okej. Sam nisem bil na tekmi, so mi pa povedali, da je bilo vse skupaj videti grozljivo. Glavno vlogo pri tem pa je odigral trener Brd Andrej Komac, ki je fanta dejansko rešil. Ko je videl, kako je Obi padel, je nemudoma stekel na igrišče. Na srečo so imeli tam tudi defibrilator in z njim so Obiju rešili življenje," je pogovor vidno pretresen začel Admir Kršić, nato pa nadaljeval: "Z Obijem sva na zvezi, že nekaj ur po dogodku se mi je javil prek sporočil in mi napisal, da je v redu. Ni se spomnil, kaj se je zgodilo, a je hkrati povedal, da se je pred tekmo počutil odlično in da ni čutil nikakršne slabosti, zato je bilo presenečenje nad vsem skupaj še toliko večje."


Obi bo vsaj do danes zagotovo ostal v bolnišnici, kjer so zdravniki opravili podrobnejše preiskave. "Obiskal ga bom, klubska zdravniška služba pa se bo sestala z zdravniki, da vidimo, kaj in kako naprej," je kratkoročni načrt razkril Kršić. Ko bodo zbrani vsi izvidi, bodo znani tudi nadaljnji koraki.

Nigerijec, ki bo 29. maja dopolnil 20 let, se je Gorici pridružil pred dvema letoma, ko je iz domovine prvič prišel na staro celino. V prejšnji sezoni je nastopal za njeno mladinsko ekipo in bil z 21 zadetki v 20 nastopih najboljši strelec druge lige. S tem je prispeval velik delež k vrnitvi modro-belih v prvo mladinsko ligo. V Gorici so imeli z njim dolgoročne načrte, saj je med tednom treniral z njimi, enkrat na teden pa je vadil z Brdi in v njihovem dresu v tretji ligi nabiral izkušnje in minutažo. Z devetimi zadetki je skupaj z Amadejem Mariničem najboljši strelec ekipe, na ligaški lestvici strelcev pa si delita sedmo mesto.

Značke: obi, brda

Članki iz rubrike