sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

STA
STA
0 08.03.2023 19:57:39

Olimpija in Maribor zanesljivo

Grega Wernig
Po nogometaših Primorja, Celja in Kopra so si četrtfinale pokala Pivovarne Union danes priigrali še Rogaška, Maribor, Aluminij in Olimpija. Rogaška je z 1:0 v gosteh premagala sežanski Tabor, Maribor v Velenju Rudar s 4:0, Aluminij je doma s 4:2 izločil Fužinar, Olimpija pa s 3:1 v gosteh Nafto 1903.

Mariborčani, ki so v prejšnjem krogu izločili Krko, so znova igrali proti drugoligašu. Gostovali so pri velenjskem Rudarju, ki je med 16 prišel prek Dobrovcev. Po nekaj začetnih težavah vijoličnih, pri katerih je v članski konkurenci debitiral 18-letni Marcel Lorber, je ob koncu prvega polčasa zadel kdo drug kot Žan Vipotnik, prvi strelec prve lige.

Ta je tudi podvojil prednost Maribora v 50. minuti, pred tem je v prvem delu zadel tudi okvir vrat. Do konca sta Ivan Brnić in Marko Tolić z goloma v 80. in 81. minuti le še potrdila napredovanje vijoličnih.

Slatinčani, vodilna ekipa 2. SNL, so proti prvoligašu v Sežani povedli v 74. minuti, ko je po protinapadu zadel Matic Marcius. Prednost so znali zadržati vse do konca in tako Kraševcem zadali sploh prvi poraz v spomladanskem delu. Rogaška je v prejšnjem krogu izločila Odrance, Tabor pa Šenčur.

V drugoligaškem obračunu Aluminija, ki je pred tem izločil Idrijo, in Fužinarja, ki je v osmino finala prišel prek Cvena, so bli uspešnejši domačini. Za Kidričane so zadeli Nik Marinšek v 43. z bele pike, Gašper Jovan v 53., Marko Brest v 72. ter Danijel Šturm v 88. minuti, za Korošce pa Chris Cener v sedmi ter Barnabas Nemeth v 50. minuti.

V Lendavi pa je vodilna ekipa prve lige Olimpija povedla v tretji minuti z golom Mustafe Nukića, isti igralec pa je povečal prednost še v 34. minuti. V 42. minuti je bil četrtfinalist že znan, ko je Aldair Djalo zadel za 3:0. Mitja Novinič je v drugem polčasu le še kozmetično popravil izid. Nafta 1903 je med 16 napredovala prek kranjskega Triglava, Olimpija pa prek Ljutomera.

V četrtek bo še obračun Bistrice in Brava.

V torek so bile prve tri tekme. Ajdovci, ki igrajo sicer v 2. slovenski ligi, so zanesljivo s 6:1 odpravili tretjeligaša Zavrč, Celjani so s 3:0 izločili še enega tretjeligaša Videm, prvoligaški obračun Kopra in Domžal pa je po podaljšku dobil prvi z 2:0.

Junak tekme v Ajdovščini je bil Toni Lun Bončina, ki je že v prvem polčasu dosegel tri zadetke. Dva je za zmago Primorja, ki je v prejšnjem krogu izločilo Zagorje, dodal Tarik Čandić, enega pa Artur Sagitov. Zavrč je v osmino finala napredoval prek Serdice.

V Celju je mrežo Vidma hitro načel Denis Popović, ki je zadel v peti minuti, v 30. je prednost podvojil Lovro Bizjak. Isti igralec je končni izid postavil v 93. minuti. Celje je v prejšnjem krogu premagalo Muro, Videm pa Roltek Dob.



Na koprski Bonifiki pa je četrtfinalista določil podaljšek. Potem ko se je redni del končal z 0:0, je v 94. minuti Primorcem vodstvo zagotovil Andrej Kotnik, napredovanje pa je v 120. minuti potrdil Kotnik še s svojim drugim golom na tekmi. Koprčani, ki so branilci naslova, so v 1/16 finala izločili Cirkulane, Domžale pa Hotizo.

* Izidi:
- torek, 7. marec:
Primorje - Zavrč 6:1 (4:0)
Celje - Bosch Bračič Videm 3:0 (2:0)
Koper - Domžale 2:0 (0:0, 0:0)

- sreda, 8. marec:
CB24 Tabor Sežana - Rogaška 0:1 (0:0)
Rudar Velenje - Maribor 0:4 (0:1)
Aluminij - Fužinar Vzajemci 4:2 (1:1)
Nafta 1903 - Olimpija 1:3 (0:3)

- četrtek, 9. marec:
14.30 Kety Emmi&Impol Bistrica - Bravo

Članki iz rubrike