bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

abe
abe
0 07.02.2023 08:31:52

Za smrt nekdanjega vratarja Mure bo delal v korist družbe, na sodišču se je v joku opravičil staršem in ženi

Aleš Cipot
Dominik Titan je 9. junija lani na cesti med Gederovci in Rankovci zaradi nepravilnega prehitevanja povzročil prometno nesrečo s smrtnim izidom, v kateri je umrl 44-letni Nikola Talaber.

Natalija Goldinskij Husar, sodnica okrožnega sodišča v Murski Soboti, je opravila predobravnavni narok in narok za izrek kazenske sankcije za 30-letnega Dominika Titana iz Kroga, ki je bil obtožen kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, poroča Vestnik. Višja državna tožilka Desanka Novak je obtoženca obtožila, da je 9. junija lani na cesti med Gederovci in Rankovci zaradi nepravilnega prehitevanja povzročil prometno nesrečo s smrtnim izidom, v kateri je umrl 44-letni Nikola Talaber. Nekdanji vratar, ki je v preteklosti branil barve več pomurskih klubov. Za Muro je v prvoligaški konkurenci zbral štiri nastope, v drugoligaški druščini je v dresu Beltincev in Bakovcev branil na 24 tekmah.

Titan je z renaultom twingo v smeri Rankovec prehiteval pred seboj vozeči avtomobil, ko mu je nasproti pravilno v smeri Gederovec pripeljal Talaber, ki je vozil motorno kolo. Trčenje je bilo tako silovito, da je motorist življenje izgubil na samem kraju nesreče.

Novakova je na predobravnavnem naroku Titanu v zameno za priznanje krivde ponudila kazen eno leto zapora, ki jo lahko odsluži z delom v korist družbe, in dodatno kazen, šestmesečno prepoved vožnje vozil z dovoljenjem za kategorijo B. Obtoženec je sprejel predlog in v joku obžaloval nesrečo, so zapisali pri Vestniku. Ob tem se je obrnil proti zadnjima dvema klopema v sodni dvorani, na katerih so sedeli starši in žena pokojnika. "Rad bi sem vam iskreno opravičil za to, kar sem naredil," je v joku dejal Titan ter se s stiskom roke in izrečenim sožaljem vsem trem opravičil še na hodniku sodišča.

Goldinskij Husarjeva je na naroku za izrek kazenske sankcije predlogu tožilke v celoti sledila. Miha Šavel, Titanov odvetnik, pa je k temu med drugim dodal, da se je njegov varovanec zaradi nesreče dalj časa psihiatrično zdravil, ob tem pa z zunajzakonsko partnerko tudi skrbi za mladoletnega otroka.

Članki iz rubrike