oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

(bp)
(bp)
0 25.04.2022 14:42:11

Utrujene, a bojevite in zmagovite

Prizor s tekme med Olimpijo in Radomljami
NATAŠA & IGOR KUPLJENIK
Po reprezentančnih premorih in centrih NZS so se tekmovanja vrnila na slovenske zelenice. Članska ekipa Olimpije si je preteklo soboto v polfinalu pokala s prepričljivo zmago proti ŽNK Radomlje zagotovila nastop na finalu, ki bo 11. maja v Celju.

Nasprotnice zmajčic, ki branijo lanski naslov pokalnih prvakinj, bodo igralke mestnega tekmeca ŽNK Ljubljana, ki so v drugem polfinalu porazile ŽNK Doxakey Ptuj.

ŽNK Olimpija je v Radomlje prišla v vlogi favorita in to tudi upravičila. Ekipa pod vodstvom glavnega trenerja Mikija Kondića je imela pred seboj le en sam cilj. Zmajčice v uvodnih minutah tekme niso pokazale svoje prave energije, kar je zagotovo posledica utrujenosti. Polovica igralk prve postave se je namreč v sredo le slabe tri dni pred polfinalom po petnajsturni poti vrnila z reprezentančne akcije in pravega časa za regeneracijo in aktivacijo pred tekmo ni bilo.

Kasneje so se pobrale, zbrale moči in zaigrale svojo igro. V prvem polčasu smo videli zadetek Manje Rogan, ki je po strelu iz kota podala tudi za drugi zadetek, ki ga je dosegla Evelina Kos. Domača ekipa je po dosojeni enajstmetrovki pred koncem polčasa izid znižala na 1:2. V drugem polčasu je po izrednem predložku razpoložene Izabele Križaj za tretji gol poskrbela Barbara Kralj. Manja Rogan in Evelina Kos pa sta ponovili akcijo prvega polčasa; podaja Roganove iz kota in zadetek iz skoka visoke Kosove. Rezultat 4:1 za zmajčice je bila vstopnica v finale!

"To je bila tekma, ki smo jo želeli prestaviti. ŽNK Olimpija z veseljem daje sedem reprezentantk. Te so se domov vrnile manj kot 72 ur pred pomembno pokalno tekmo. V zadnjih desetih dneh so prepotovale kar 52 ur ter poleg velikih časovnih razlik spale po sedežih avtobusov, na letališčih, v letalu... Na žalost odgovorni v tekmovalnem sektorju oziroma ŽNK Radomlje niso imeli posluha in razumevanja. Ta tekma je še en dokaz o kakovosti našega dela, saj so igralke kljub veliki izmučenosti tekmo prepričljivo dobile. Čestitke puncam za pristop, tako v reprezentančnem kot v klubskem dresu. Finale, prihajamo!" je dejal glavni trener ŽNK Olimpija Miki Kondić.

Predsednik kluba Milan Mandarić si zaradi zadržanosti tekme v Radomljah ni uspel ogledati, je pa ekipo obiskal na ponedeljkovem treningu v Stožicah. Vidno zadovoljen je v čustvenem nagovoru ekipi čestital za uvrstitev v finale in ji zaželel vso srečo v končnici prvenstva. Mandarić je zaradi družinskih obveznosti za nekaj tednov odpotoval v ZDA. V njegovi odsotnosti bosta njegove naloge s pooblastilom opravljala podpredsednika kluba.

Po vrnitvi igralk z reprezentančnih poti so se na treningih zbrale vse selekcije v polni zasedbi. Trenerji posameznih selekcij so reprezentantkam čestitali za njihove nastope in uspehe, ki so jih ekipe dosegle. Ženska A-reprezentanca (Lara Klopčič, Evelina Kos, Izabela Križaj, Ana Milović, Sara Nemet, Anja Prša, Manja Rogan) je po zmagi v Kazahstanu z minimalnim porazom morala priznati premoč francoski reprezentanci. Reprezentantke U-19 (Daša Dolenšek, Ema Erman, Lara Lobe) so se na Uefinem tekmovanju B-lige s prvim mestom uvrstile v elitno A-ligo, najmlajše reprezentantke U-16 (Stela Babič, Nadin Ferk, Lia Jasenc, Sara Medić, Zala Omerza) pa so bile na drugem mestu na Uefinem turnirju v Bosni in Hercegovini.

Galerija

Članki iz rubrike