sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

(bp)
(bp)
0 14.03.2022 12:00:59

Nič ni samoumevno

Manja Rogan
NATAŠA & IGOR KUPLJENIK
Po uspešnih preizkušnjah na mednarodnih prijateljskih tekmah so igralke ŽNK Olimpija v Šiški odigrale prvo prvenstveno spomladansko preizkušnjo proti Radomljam in zmagale s 4:1. .

Zmajčice so opravile še zadnje priprave na nadaljevanje prvenstva. V polnem številu so v Stožicah pod vodstvom glavnega trenerja Mikija Kondića poslušale napotke, ki jih bodo še kako potrebovale v nadaljevanju prvenstva. Vse igralke na treningih dajejo vse od sebe in se zavedajo, da lahko le s trdim delom in ekipnim duhom posežejo po najvišjih ciljih. Za osvojitev naslova prvakinj bo treba popraviti nekatere pomanjkljivosti, hkrati pa se v klubu zavedajo, da so sposobni še več in da ni ciljev, ki jih ne bi mogli doseči.

Kapetanka Manja Rogan je povedala: "Za nami je intenzivno pripravljalno obdobje, kjer smo prikazale in dokazale, da se lahko kosamo z evropskimi ekipami. Veseli me dejstvo, da se kot ekipa znamo po zaostanku pobrati, stopiti skupaj in na koncu zmagati. Smo visoko motivirana, delovna in ciljno usmerjena ekipa, ki je sposobna posegati po najvišjih rezultatih. Kakovostno delo iz treningov bo treba pokazati na vsaki tekmi v prvenstvu. Gremo tekmo po tekmo, vsaka tekma je drugačna in na vsako se je treba pripraviti. Izkoristiti moramo svoje kakovosti ter upoštevati vsa navodila trenerja in strokovnega vodstva. Igralke že nestrpno pričakujemo začetek prvenstva."

Zadovoljna je tudi Lara Klopčič"Priprave na spomladanski del sezone so potekale dobro. Odigrale smo štiri mednarodne tekme. Bile so dober pokazatelj, da na treningih delamo dobro, predvsem pa me veseli to, da iz tekme v tekmo rastemo kot ekipa. Vzdušje v ekipi je odlično in že vse nestrpno pričakujemo začetek sezone. Pričakujem zelo zanimivo nadaljevanje prvenstva, vsaka tekma bo težka in za vsako zmago se bo potrebno boriti vseh devetdeset minut tekme. Verjamem v našo ekipo in vem, da nam lahko uspe doseči zadani cilj."

Zadovoljen pa je tudi glavni trener Miki Kondić"Letošnje priprave so bile na zavidljivi ravni. Tako smo prvič lahko zaradi ciljne nadgradnje v preteklem obdobju dekleta še bolj obremenili brez bojazni za poškodbe. V naslednjih pripravah bo to z vidika energetske obremenitve še bolj podobno evropskim klubom. Izpolnili smo vse načrtovane dejavnosti ter odigrali vrhunske in zelo zahtevne štiri pripravljalne tekme, kjer smo lahko preizkusili vse, kar potrebujemo za prvenstvo. V vseh smo bili tudi rezultatsko izjemno uspešni, kar nam daje še več elana za nadaljevanje naše poti. Cilji ŽNK Olimpija ostajajo nespremenjeni; enostavno so visoki in zahtevajo v vseh nadaljnjih tekmah pristop na 'nož' z maksimalno zbranostjo, željo in motiviranostjo. Kakovost je na naši strani, a iz zgodovine se učimo, da je poleg te v nogometu za vrhunski rezultat treba imeti tudi kanček sreče in usodo na svoji strani. Glede na to, da ŽNK Olimpija že od ustanovitve cilja najvišje v državi, smo dolžni to tradicijo nadaljevati. Vsi vemo, kakšne so naše naloge in kaj moramo storiti, da jih vsaj dosežemo oziroma jih skušamo preseči. Naša naloga je to ohraniti tudi v tem trenutku, saj smo bili za to vpoklicani in si štejemo v veliko čast, da smo lahko del tega kluba ter del takih zahtev in pritiska. Vse štiri okrepitve, ki smo pripeljali, so skrbno izbrane glede na njihovo dodano vrednost, bodisi v danem trenutku kot za prihodnost in tako na področju nogometnega znanja kot značaja. Na splošno smo v dveh letih in pol kadrovali zares izjemno, saj ima ta ekipa nekaj, kar si lahko kot trener kot tudi vodstvo kluba samo želim oziroma sanjam."

Mlajše

Dekleta U–17 so spomladanski del sezone začela že minulo sredo, ko so gostovala v Ajdovščini. Domačinke so bile glede na položaj na lestvici favoritke. Po nekoliko slabšem začetku prvega polčasa, ko so si nasprotnice priigrale nekaj lepih priložnosti, so zmajčice le stopile skupaj, se zbrale ter pokazale svoje znanje in željo po uspehu. Rezultat ni izostal. Zmagale so z rezultatom 3:1 in v Ljubljano pripeljale tri točke. V prvem polčasu sta bili uspešni Stela Babič in Zala Omerza, v drugem delu tekme pa je zmago potrdila Sara Medić. Na tekmi je debitirala vratarka Nadin Ferk, ki se je ekipi priključila v zimskem prestopnem roku.

Po zimskem premoru se na igrišča vračajo vse selekcije razen najmlajših deklic U–13. Danes dekleta U–17 gostijo ekipo Rogatec Šentjur, deklice U–15 pa bodo jutri odigrale zaostalo tekmo v Velesovem na Gorenjskem. 

Galerija

Članki iz rubrike