zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

(bp)
(bp)
0 07.02.2022 18:44:43

Skrbijo za naše zadovoljstvo

Adrijana Mori
NATAŠA & IGOR KUPLJENIK
Za zmajčicami je še en teden zimskih priprav na spomladanski začetek prvenstva, ki so ga uspešno zaokrožile s prvo pripravljalno tekmo.

V madžarski Veliki Kanjiži so se pomerile z uglednim madžarskim klubom Ferencvaroš. Tekma je bila odigrana po »hokejskem« sistemu trikrat po trideset minut. Prva tretjina tekme je pripadla nasprotnicam, ki so hitro povedle in se z vodstvom 3:0 odpravile na prvi odmor. Tretji zadetek za madžarske državne prvakinje je dosegla nekdanja igralka Olimpije Lara Ivanuša. Po nekaj ostrejših besedah in napotkih domačega stratega Mikija Kondića so se zeleno-bele v nadaljevanju tekme prebudile in z odlično igro presenetile nasprotnice. Trikrat je mrežo nasprotnic zatresla Ana Milović, pod četrti gol pa se je podpisala Barbara Kralj.

Na tekmi je manjkalo kar nekaj igralk, na katere bo v nadaljevanju prvenstva lahko računal glavni trener Miki Kondić. Ta je dal priložnost vsem igralkam in prav vse so upravičile njegovo zaupanje. Zmago so priigrale: Daša Dolenšek, Vanja Duronjić, Lara Klopčič, Tara Knego, Evelina Kos, Barbara Kralj, Izabela Križaj, Lara Lobe, Ana Milović, Adrijana Mori, Anja Prša, Manja Rogan, Nika Šapek in Eva Vodušek.

Pred nadaljevanjem prvenstva ekipo čaka še veliko dela in pripravljalnih tekem, na katerih bodo poskušali udejanjiti svoje delo. Naslednjo prijateljsko tekmo v sklopu priprav na nadaljevanje sezone bodo zeleno-bele naslednjo soboto, 12. februarja, odigrale proti avstrijski ekipi Sturm iz Gradca.

V klubu so zadovoljni predvsem z odličnim delom na treningih, kar se je potrdilo tudi na tekmi, hkrati pa so veseli, da so se nove pridobitve zelo dobro vključile v ekipo, ki jih je izjemno lepo sprejela medse. V klubu so veseli tudi vrnitve Adrijane Mori, ki se je uspešno vključila v ekipo in bo še povečala izbor kakovostnih igralk, ki jih ima na voljo trener Kondić.

Vrnitev Morijeve

Adrijana Mori je Korošica, ki se je po nekaj letih igranja v tujini vrnila v Slovenijo. Zase pravi, da je preprosto dekle, željno novih izzivov in uspehov. Nogomet jo spremlja od malih nog. Svojo pot je začela v ŽNK Slovenj Gradec, igrala za ŽNK Radlje ob Dravi in v članski selekciji Fužinarja. Leta 2017 se je pridružila ŽNK Olimpiji in v sezoni 2017/18 z zmajčicami osvojila naslov državnih prvakinj. Po končani srednji ekonomski šoli v Ljubljani je odpotovala v tujino, kjer je zadnja tri leta igrala kot profesionalna igralka. Žal so poškodbe sestavni del športa, ampak Adrijana se vsakič vrne močnejša. Enaindvajsetletnica tako ne skriva svojih ambicij: "Preden sem odšla v tujino, sem z ŽNK Olimpijo osvojila naslov državnih prvakinj in zelo si želim, da bi v tej sezoni ta uspeh ponovili. To je moj največji cilj. Ekipa me je zelo lepo sprejela. Z večino punc se že poznam, tudi s trenerjem Mikijem Kondićem se poznava že iz reprezentančnih vrst. Vem, da je zelo dober trener, ki mi lahko zelo pomaga na moji nogometni poti. Vodstvo kluba se zelo trudi, da bi nam zagotovilo kar najboljše pogoje. Skrbijo za naše zadovoljstvo. Zdaj je pomembno, da pripravljalno obdobje oddelamo, kot je treba, in se kot ekipa na igrišču še bolj povežemo, da bomo stoodstotno pripravljene na ligo. Do začetka nadaljevanja sezone nas čaka kar nekaj prijateljskih tekem in vem, da bomo iz vsake tekme odnesle potrebne izkušnje. Zelo se veselim dela in uspehov z ekipo ŽNK Olimpije, navijačem pa sporočam, naj si pridejo ogledat naše tekme in spoznajo, da je tudi ženski nogomet lahko še kako zanimiv. Upam, da se kmalu vidimo na igrišču!"

In mlajše?

Tudi v mladinski šoli so priprave na spomladanski del prvenstva v polnem teku. Ekipa trenerjev z vodjo mladinske šole Sebastianom Zalarjem s svojimi varovankami marljivo trenira in se danes odpravlja na Reko, kjer bodo odigrali dve prijateljski tekmi, in sicer ekipi DU-15 in DU-17. V klubu so se odločili, da imajo v Stožicah dobre pogoje za delo, zato ni potrebe, da bi se selili na priprave v druge kraje, poleg tega pa v časih epidemije to ne bi bila najbolj optimalna rešitev. Večji poudarek bodo dali treningom v Stožicah in prijateljskim tekmam. 

Galerija

Članki iz rubrike