IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ro
ro
5 04.11.2021 11:16:52

GROZLJIV navijaški incident na tekmi Škofja Loka – Izola dobil EPILOG

Vodstvo tekmovanja sprejelo odločitev.

Bilo je 4. septembra, ko je slovensko nogometno javnost osupnil navijaški incident v zahodni skupini tretjeligašev. Zgodil se je na tekmi 4. kroga Škofja Loka – Izola, na igrišču, na katerem se je vratarskih veščin učil Jan Oblak, se je v 87. minuti pripetilo nekaj nepredstavljivega. Nekaj zares grozljivega in obsojanja vrednega.

V notranjost stadiona je kar naenkrat vdrla skupina huliganov in napadla skupino Ribarov, ki so spodbujali svoje ljubljence. Menda je šlo za mlajše gorenjske člane ali vsaj simpatizerje Green Dragonsov, ki so bojda želeli poravnati dolg iz preteklosti, ki naj bi ostal neporavnan v pretepu v Ljubljani. Kakorkoli, začel se je kaos, prizori so bili strašljivi, ni pa ostalo zgolj pri obračunavanju navijačev. Eden od izolskih privržencev je bil hudo poškodovan, skupili pa so jo tudi trije nogometaši primorske zasedbe, ki so poskušali zaščititi 12. igralca, zdravniško pomoč so potrebovali Marko Vukelić ter Jurij in Rok Požrl.

Policija je imela obilo dela in naj bi se z incidentom še vedno ukvarjala, v nehvaležnem položaju se je znašlo tudi vodstvo tekmovanja. Glavni sodnik Alen Bubek je bil kakopak prisiljen prekiniti dvoboj, mreži sta bili do tistega trenutka nedotaknjeni in bilo je kar veliko ugibanj o tem, s kakšnim izidom bo tekma registrirana? Bi prireditelji lahko preprečili incident? Si zaslužijo kazen? Bo vse tri točke dobila Izola, ki ji predseduje Damir Skomina? Bilo je veliko takšnih in podobnih vprašanj, zdaj dvomov ni več, pristojni so se odločili, da bo ostalo pri rezultatu 0:0.

Članki iz rubrike