franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ro
ro
1 08.05.2021 13:28:40

NZS bo za izboljšanje namenila 500.000 EVROV, finančna spodbuda za NOVA PRVOLIGAŠA

Tina Kosec
Izvršni odbor krovne nogometne organizacije je sprejel nekaj pomembnih odločitev.

Izvršni odbor NZS je na svoji zadnji seji sprejel kar nekaj pomembnih sklepov. Med drugim je potrdili strategijo NZS za obdobje 2021-2025, ki bo konec meseca predstavljena tudi na Skupščini NZS. Izvršniki so sprejeli tudi finančno vzpodbudo klubom, ki napredujejo v 1. SNL, sofinanciranje nogometne infrastrukture v letu 2021 ter enotno pogodbo o trenerskem delu.

Zdaj je jasno, da bo krovna organizacija tudi ob koncu te sezone namenila finančno spodbudo kluboma 2. SNL, ki bosta v prihodnji sezoni nastopila med elito. Kluba bosta za napredovanje prejela vsak 30 tisoč evrov, polovico v denarju in polovico v opremi. Hkrati je seveda jasno, da se lahko pripeti, da bo napredoval le prvak, drugouvrščeno zasedbo čakajo še dodatne kvalifikacije z devetouvrščenim moštvom PLTS.

Izvršni odbor je potrdil tudi izvedbo vsakoletnega razpisa za sofinanciranje nogometne infrastrukture v letu 2021. Namen razpisa je spodbuditi gradnjo in posodobitev obstoječih objektov s ciljem zagotoviti izboljšane pogoje za nogometno dejavnost. NZS bo v sklopu razpisa namenila 500.000 evrov za izboljšanje infrastrukture v Sloveniji, pogoji razpisa so objavljeni na spletni strani NZS.

Na predlog Zveze nogometnih trenerjev Slovenije in Komisije za profesionalni nogomet je IO NZS prav tako sprejel sklep o implementaciji standardne pogodbe med trenerji in klubi. V času dogovarjanja med relevantnimi deležniki so se izoblikovali osnovni kriteriji in zahteve, ki jih mora vsebovati pogodba med trenerji in klubi z namenom, da se poenoteno uredijo pogodbena razmerja. Uporaba standardne pogodbe bo postala obvezna od 1. julija 2021 za vse nove profesionalne pogodbe med trenerji in klubi 1. SNL, 2. SNL in SŽNL.

Članki iz rubrike