Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 22.10.2020 16:56:48

Pomurke dobile tekmice v prvem kvalifikacijskem krogu lige prvakinj

Aleš Cipot
Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so opravili žreb prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakinj. Slovenski predstavnik Nona Pomurje Beltinci se bo pomeril s črnogorsko ekipo Breznica Pljevlja. Pomurke so nosilke, zato so tudi gostiteljice tekme, ki bo 3. ali 4. novembra. O napredovanju odloča ena tekma.

V tej sezoni lige prvakinj bo sodelovalo 62 ekip. Dvaindvajset zasedb si je že zagotovilo mesto v šestnajstini finala tekmovanja, 40 ekip pa se v dveh krogih kvalifikacij meri za deset prostih mest. Prvi krog kvalifikacij bo v prvem tednu novembra, drugi krog bo 18. in 19. novembra, šestnajstina finala pa decembra.


"Zaenkrat smo domačini. Upam, da bodo razmere dovoljevale izpeljavo tekme. Cenimo in spoštujemo tekmice, ki so v zadnjih sezonah redno gostile turnirje lige prvakinj, so klub, ki se vzpenja in razvija," je po žrebu za Nogometno zvezo Slovenije dejal trener Pomurk Sandi Bauer.

V ligi prvakinj bo nastopilo še nekaj Slovenk. St. Pölten Mateje Zver bo gostil kosovsko Mitrovico, v slovenskem obračunu se bosta pomerila litovski Gintra Universitetas Maje Zajc in slovaški Slovan Bratislava, kjer igra Timea Rojnik. Ferencvaros z Laro Ivanuša bo gostil Racing FC Union Luxembourg.

Članki iz rubrike