IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
4 24.02.2020 13:54:20

Pri Kopru so se odzvali na Županovićevo ovadbo in poslali zelo ostro sporočilo

Pri Kopru so se odzvali na pisanje medijev o športnem direktorju Bošku Županoviću.

Pred dnevi je odmevalo, da je športni direktor Kopra Boško Županović kazensko ovadil legendarno pevko Josipo Lisac, saj meni, da se je s svojo interpretacijo hrvaške himne posmehovala državi. 

Odziv Kopra objavljamo v celoti: 

"FC KOPER ostro obsoja napad medijev na našega Športnega direktorja, gospoda Boška Županovića, še posebej v kontekstu omembe njegove vloge v klubu, kar je navadna izmišljotina in obrekovanje, ki ga je hrvaški spletni portal INDEX objavil dne 20. 2. 2020 v članku “Kdo je moški, ki je ovadil Josipo Lisac? Goljuf, ubežnik in policijski obveščevalec,” ki so ga nato prenesli tudi drugi mediji v regiji.

Menimo, da je imel Boško Županović kot vsak drugi državljan pravico, da se odzove na tisto, kar se mu je zdelo neprimerno v javnem prostoru svoje države. Njegov odziv in vložitev kazenske ovadbe zoper nekoga, za katerega meni, da je storil kaznivo dejanje, kar pa je pravica vsakega državljana, ni moglo in ne bi smelo biti razlog za obrekovanje, usmerjeno zoper njega.

Boško Županović ni noben izterjevalec dolgov za FC Koper in nič podobnega se ne more povezati z zgodovino in sedanjostjo našega kluba. Gospod Županović je imel v letih 2016 in 2017 ključno vlogo pri finančni sanaciji kluba, zato smo mu vsi še posebej hvaležni. Od takrat je prostovoljno vršilec dolžnosti športnega direktorja in na vse načine pomaga klubu. Pri svojem delu je časten, pošten in profesionalen. Z veliko strasti in ljubezni do nogometa in kluba živi za dan, ko bo klub zaigral na elitnih nogometnih tekmovanjih, in smo prepričani, da nas do tega čaka le nekaj tednov. Naš klub je zdaj na pragu 1. lige in je ravno gospod Županović eden tistih, ki je šel skozi trnovo pot od 4. do 1. lige.

G. Županović je ob sklenitvi Pogodbe o opravljanju dolžnosti športnega direktorja predložil potrdilo o nekaznovanosti, tako od slovenskega kot tudi od hrvaškega ministrstva za pravosodje. To je edini verodostojen in referenčni podatek za klub.

Še enkrat zavračamo vse obtožbe in obrekovanja, ki so gospoda Županovića postavili v kontekst nekoga, ki izterjuje dolgove za FC KOPER, ter pozivamo vse medije, ki so objavili takšen podatek, da ga nemudoma zanikajo.

Vsi člani, igralci, strokovno osebje in vodstvo FC Koper brez zadržkov podpirajo Športnega direktorja ter stojijo za to objavo."

Značke: koper, josipa-lisac

Članki iz rubrike