stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
1 28.11.2019 10:58:38

Olimpija: Moramo se primerjati z mednarodno konkurenco

Mladi nogometaši Olimpije so pred dnevi izkušnje nabirali proti vrstnikom iz Beograda.

Pisali smo o ekspediciji Olimpijinega podmladka v Beogradu, kjer so se selekcije od U8 do U14 merile z vrstniki iz Crvene zvezde, Partizana in OFK Beograda. Dečki so se tudi rezultatsko izkazali, si nabrali novih mednarodnih izkušenj in se na travniku primerjali z uglednimi beograjskimi nogometnimi šolami. Vtise s tradicionalnega "delovnega obiska" je strnil direktor nogometne šole Olimpija do U15 Hajro Rizvić. "Spet smo bili toplo sprejeti, že nekaj let utrjujemo odnose z najboljšim nogometnim podmladkom v regiji, Crvena zvezda in Partizan sta tudi med njimi. Prav je, da se primerjamo s kakovostnimi nogometnimi akademijami in njihovimi ekipami ter tako nabiramo nove izkušnje in ugotavljamo naš napredek. V tej smeri bomo delovali tudi v prihodnje."


Olimpija je v Beograd potovala z vsemi selekcijami do kategorije U14, ob merjenju moči na travniku pa je bil obisk tudi uradne narave. "Že prej smo se dogovorili za sestanek z vodilnimi možmi mladinskega pogona Partizana in Crvene zvezde. Najprej sem se srečal s predstavniki Crvene zvezde. Sprejeli so me Dragan Mladenović, direktor nogometne šole, Nikola Jelić, vodja mladinskega pogona, in Vladimir Cvjetićanin, vodja do U14. Naslednji dan smo se srečali še z vodilnima v mladinski nogometni šoli Partizana Markom Ranevskim in Nikolo Grubišićem. Tudi v bodoče bomo tesno sodelovali. Olimpija se mora primerjati z najboljšimi v regiji, v nekaterih selekcijah smo celo pred beograjskima velikanoma," je še povedal trener ekipe U13 Rizvić, ki je s svojimi varovanci zabeležil vse tri zmage.

"Rezultat na takšnih tekmah ni ključen, je pa zelo pomemben. Tudi pri tem vztrajamo. Vedno je dobro, da naši mladi nogometaši dobijo tudi z zmagami proti dobrim nasprotnikom še več samozavesti in volje do dela." 'Zmajčke' in trenerski štab, ki je naše fante vodil v Beogradu, je z obiskom presenetil tudi župan mesta Ljubljane Zoran Janković. "Prijetno smo bili presenečeni. V času bivanja v Beogradu nas je obiskal tudi nekdanji direktor Olimpije Ranko Stojić, prišel je Vlado Lalatović in drugi. Skratka, vsestransko koristen obisk, ki bo ostal tradicionalen."

Članki iz rubrike