Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

rb
rb
2 30.07.2019 15:37:10

Trener ZVEZDNIŠKE koprske zasedbe Miran Srebrnič: Veste kaj, imamo ekipo, ki mora imeti ...

Drago Wernig - TAKA
Ob koncu tedna se je začelo tudi drugoligaško tekmovanje, ki ga je nogometna javnost na sončni strani Alp nestrpno pričakovala. Med tistimi, ki so bili v prvem krogu najbolj pod drobnogledom, so bili vsekakor Koprčani, ki so se morali na Portovalu po vodstvu z 2:0 zadovoljiti s točko.

Na Bonifiki so v pričakovanju začetka sezone skrbeli za to, da se je o njih veliko govorilo. Najprej z ambicioznimi napovedmi, nato s sestavo igralskega mozaika, ki je vrhunec dosegla s prihodom oziroma vrnitvijo Dareta Vršiča. Koprčani so prepričani, da imajo močno ekipo, ki je sposobna uresničiti želene cilje, toda pred potjo na Dolenjsko brez negotovosti vendarle ni šlo. "Vsekakor je bilo nekaj negotovosti. Resda smo igrali prijateljske tekme proti kakovostnim ekipam in dobili določene odgovore. Na nekaterih smo bili odlični, na drugih pa kazali tudi slabšo podobo; veliko je bilo nihanj. Vendarle smo prišli iz tretjeligaškega tekmovanja, nekateri igralci na višjo raven še niso navajeni, zato nismo povsem natančno vedeli, kje smo. Je pa opazno, da ekipa ima potencial in obenem možnosti za rast," je povedal trener Miran Srebrnič.


Manjkalo nam je več kombinatorike

Za kozle se je obračun na Portovalu začel idealno. Dare Vršič ga je odprl z mojstrovino, nakar je Rene Šolaja v uvodnih minutah nadaljevanja zadel za 0:2 in zdelo se je, da je zmagovalec odločen. Pa ni bil. Gostitelji se niso vdali v usodo in za vložen trud so bili nagrajeni z izenačenjem, med strelce pa sta se vpisala Dohyun Kim in Luka Pavić. "Manjkalo nam je nekaj več kombinatorike. Imamo zasedbo, ki mora imeti posest žoge, namesto tega pa smo že v prvem polčasu precej tekli za njo. To nas je v ekstremnih razmerah, pri 37 stopinj Celzija, malce izmučilo in zlasti končnica ni bila takšna, kot smo si želeli."

Nismo še na želeni ravni

Po vodstvu z dvema goloma je ob osvojeni točki bržčas precej obžalovanja. "Zadovoljni nismo. Tudi zato, ker bi lahko povedli s 3:0. Ustvarili smo si dovolj priložnosti, popolnoma jasno pa je, da v igri moramo biti boljši, saj smo na koncu malce trpeli celo za točko. Remi v gosteh Kopra nas ni zadovoljil, a je po drugi strani v redu, da nismo izgubili. Nekateri igralci so se nam pridružili pozneje in v tem trenutku še nismo na ravni, na kateri želimo biti. In na kateri zmoremo biti," pravi goriški strokovnjak na koprski klopi, ki se kajpada spopada s pritiskom, da njegova ekipa mora biti uspešna. "V nogometu je pritisk nenehno prisoten. Brez tega ne gre, vsekakor pa menim, da si Koper zasluži prvo ligo. Na začetku ne bo vse teklo kot po maslu. Druga liga vendarle ni tretja, kjer smo z veliko goli zlahka reševali srečanja. Treba bo trpeti in biti pameten, predvsem pa dober. Prepričan sem, da smo tega sposobni. Sem optimist. Imamo kakovostne igralce, vendar potrebujemo še nekaj časa, da se še bolje spoznamo in da bo ekipa na igrišču delovala dovolj usklajeno."


Članki iz rubrike