mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 24.04.2019 21:04:59

MURA OBLJUBLJALA PREOBRAT in dobila ... TOLE NORO RAKETO, o kateri govori vsa Slovenija!

Grega Wernig
V finalu slovenskega pokala se bosta pomerila večna rivala Olimpija in Maribor, potem ko je slednji v Murski Soboti odigral 1:1.

Potem ko je Olimpija v torek zvečer brez kakršnikoli preglavic napredovala na račun Aluminija, se je Maribor v verjetno najbolj spektakularen finale v samostojni Sloveniji uvrstil lažje od pričakovanj. Čeprav je Mura ob goreči podpori številnih navijačev, ki so napolnili Fazanerijo, obljubljala preobrat po porazu v Ljudskem vrtu 1:0, je bila od njega kar precej oddaljena. Celo pri izidu 0:0 Maribor nikoli ni bil resneje ogrožen, od začetka prvega polčasa pa še toliko manj. 

Tedaj je namreč Dare Vršič dosegel verjetno celo najlepši zadetek v tej sezoni slovenskega klubskega nogometa. Poskakujočo žogo je s kakšnih 25 metrov z volejem tako noro dobro poslal proti Murinim vratom, da v tem trenutku morda celo najbolj vroči vratar slovenske scene Matko Obradović ni imel nobenih možnosti. Poletel je skozi zrak, toda žoga je z vso močjo letela v zgornji kot in tam tudi imenitno zadela mrežo. 

Poti nazaj za Muro ni bilo več. Čeprav je pogumno poskušala, pa je bil Maribor - tako kot veliko večino tekme - preveč čvrst, preveč dobro organiziran, preveč kakovosten, odločen in osredotočen. Mura si je prave priložnosti priigrala le v zaključku, a najprej naletela na dve fantastični obrambi gostujočega vratarja Kenana Pirića, nato pa v 91. minuti zadela prek Aleksandra Boškovića. Častni zadetek, kajti za napredovanje je potrebovala zmago 3:1 in bila od nje vendarle kar precej oddaljena. 

Značke: mura, maribor, pokal, vršič

Članki iz rubrike