državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
0 18.10.2018 08:10:37

ČUDAŠKA POTEZA Nafte: PREKINILI z najboljšim, DVA DNEVA kasneje z njim spet podpisali pogodbo

Gregor Čiček
Zanimivo dogajanje v lendavskem klubu.

Nafta trenutno vodi na lestvici druge slovenske nogometne lige, na vrhu je tudi po zaslugi Vedrana Vinka. Slednji je s petimi zadetki najboljši strelec kluba iz Lendave, začetne postave modrih si brez njega ne da predstavljati. Zato je marsikdo v tem tednu zastrigel z ušesi, ko je Nogometna zveza Slovenije na svoji uradni spletni strani v ponedeljek postregle z dokumentom, v katerem je bilo zapisano: "ND Lendava 1903: Sporazumna prekinitev pogodbe z igralcem Vinko V." Toda le dva dneva kasneje je NZS spet omenila Vinka in razkrila, da je slednji z Nafto podpisal novo pogodbo, in sicer do leta 2021. Ali povedano drugače: imel je klub, potem je dobil proste roke, nakar se je vrnil, kjer je že bil.

Da se je to res zgodilo, so potrdili tudi pri Nafti: "Igralec Nafte 1903 Vedran Vinko, je v minulih dneh sporazumno razdrl obstoječo pogodbo z nogometnim klubom Nafta 1903, a hkrati podpisal novo pogodbo, s katero se je zavezal, da bo ekipi in navijačem pod lendavskimi griči zvest še vsaj do leta 2021. Z odločitvijo Vinka je zadovoljno tudi vodstvo modro-belih, ki s tem med drugim uresničujejo svoj načrt, da v članski ekipi igrajo tudi najboljši domači igralci."

Nekdanji nogometaš Mure in Metza ne skriva zadovoljstva po podpisu nove pogodbe: "Nafta 1903 je sedaj odlično urejen klub. Imamo ambicije in cilje, glavni med njimi pa je seveda preboj v prvo državno ligo, kar je tudi zame osebno velika motivacija. V trenutni druščini se odlično počutim in ne vidim razloga, da tako ne bi bilo še naprej."

vinko
Aleš Cipot/Fotolens

Članki iz rubrike