volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 03.04.2018 20:18:06

Išče se junak, ki bo zaustavil izjemno VROČEGA AFRIČANA: Aluminij leti na Arafatovih krilih, slednji potopil tudi Gorico

Martin Metelko
Nogometaši Gorice so na prvi tekmi polfinala pokala Slovenije izgubili proti Aluminiju iz Kidričevega z 1:2 (0:0). Za goste je oba zadetka dosegel Ibrahim Arafat, za domače pa je bil uspešen Leon Marinič. V sredo bosta prvo polfinalno tekmo odigrala še Olimpija in Celje, obračun se bo začel ob 18. uri.

Gorica - Aluminij 1:2 (0:0)
* Športni park, gledalcev 300, sodniki: Balažič (Ljubljana), Pospeh (Petrovče) in Podobnik (Veliki Gaber).
* Strelca: 0:1 I. Arafat (53.), 0:2 I. Arafat (64.), 1:2 Marinič (69.).
* Gorica: Sorčan, Škarabot, Celcer, Kavčič, Gregorič, Grudina, Tešija, Džuzdanović (od 61. Marinič), Osuji, Burgić (od 73. Gulič), Žigon (od 82. Kolenc).
* Aluminij: Janžekovič, Šme, Petrovič, Nunić, Štor, Jurčević, Kepir (od 73. Marinšek), I. Arafat (od 88. Kidrič), Tahiraj (od 90. Rogina), Jakšić, Zeba.
* Rumena kartona: Grudina; Tahiraj.
* Rdeči karton: /.

Kidričani so v Novi Gorici prišli do prednosti pred povratno tekmo za vstop v finale pokala. Junak tekme je bil Ibrahim Arafat z obema goloma za goste, nekaj upanja za domače pa je vzbudil Leon Marinič.



V prvem polčasu so bili nekoliko konkretnejši domači, ki so zagrozili predvsem prek Bedeja Osujija v deveti minuti in Mirana Burgića v 15. minuti. Obakrat je bil na mestu Luka Janžekovič.

Bolj zanimiv je bil drugi polčas. Že v 51. minuti je po strelu Dejana Žigona dobro posredoval gostujoči vratar, tri minute zatem pa je Arafat z glavo po podaji z desne strani zadel za vodstvo gostov.

Isti igralec je prednost Aluminija podvojil v 64. minuti, ko je po desni strani prišel v kazenski prostor, sprožil, žoga pa se je od enega domačih branilcev odbila v mrežo.

Novogoričani so zaostanek zmanjšali v 69. minuti, ko je Leon Marinič zadel s 14 metrov. Tri minute zatem je Marko Nunić na drugi strani zadel prečko, nato pa je Arafat izgubil dvoboj ena na ena z Grego Sorčanom.

Zatem pa so bili nevarnejši domači. V 89. minuti so zahtevali enajstmetrovko po igranju z roko enega od igralcev Aluminija, že v sodniškem dodatku pa je najprej streljal Osuji, zatem pa je prazna vrata zgrešil Rok Grudina.

Značke: nogomet, pokal

Članki iz rubrike