900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 02.03.2018 10:46:25

Je nemogoče mogoče? Se lahko zgodi sodelovanje med največjima rivaloma Nafto in Muro?

Aleš Cipot/Fotolens
Sodobna lendavska akademija bi utegnila marsikaj spremeniti.

Že dolgo je znano, da bo Lendava v bližnji prihodnosti dobila sodobno nogometno akademijo, s kakršno se lahko pohvalijo v najbolj razvitih evropskih nogometnih okoljih. Največji delež denarja bo prispevala madžarska vlada, ki je že namenila šest milijonov evrov, kakopak pa je najbolj zanimivo vprašanje, kdaj se bodo začela gradbena dela?

Za zdaj je v ospredju priprava vse potrebne dokumentacije, toda akademija je kljub temu že zaživela. "Zaenkrat akademija deluje v okviru NK Nafta 1903. Igralci, ki trenutno vadijo, so člani Nafte. Za v prihodnje pa si prizadevamo za model, po katerem bi ponudili možnost tudi drugim igralcem. Da bi do tega prišlo, bi se morda moralo v pravilniku spremeniti ali urediti določene stvari," je za sobotainfo.com povedal Igor Magdič, ki je pri lendavskem klubu zadolžen za stike z javnostjo.

Cilj naftašev ni, da bi okoliškim klubom "kradli" najbolj obetavne fante. "Naša zgodba ni zaprtega tipa. V prihodnje si vsekakor želimo, da bi postala odprta in čim bolj široka, ker bodo pogoji kakovostni in verjamem, da bo to vaba tudi za marsikaterega ambicioznega starša," pravi Igor Magdič.

Lendavčani zagotavljajo, da nikomur ne bodo zapirali vrat, z namenom izboljšanja si želijo sodelovanja tudi s tekmeci. In Igor Magdič zagotavlja, da ga ne izključujejo niti z največjimi rivali iz Murske Sobote. "To je naša velika želja. Prepričan sem, da bodo predvsem klubi, ki nimajo tako dobrih pogojev za delo, morali nekoliko pozabiti na rivalstva in se začeli združevati. Lahko bi posegli tudi po avstrijskem modelu, kjer fantje v sklopu akademije skupaj trenirajo, ob koncu tedna pa se vsak priključi svojemu klubu."

Članki iz rubrike