Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 01.03.2018 20:34:34

Kako je nogometni svet majhen. Krvnik slovenske reprezentance v kvalifikacijah za Euro sodeluje s slovenskim drugoligašem!

Arsen Perić
Nogometaši Brežic, ki nadaljevanje prvenstva v drugoligaški druščini pričakujejo na desetem mestu na lestvici, bodo v prihajajoče izzive krenili v močno spremenjeni zasedbi in tudi z novim trenerjem, temeljni cilj pa je obstanek.

Ni navdušujoče, a niti pretirano slabo. Tudi tako bi lahko opisali dosežke Brežičanov v prvem delu prvenstva v 2. SNL. Nadaljevanje sezone čakajo na desetem mestu, jeseni so zmagali na petih tekmah, štirikrat so igrali neodločeno in doživeli osem porazov. V navezi z Albertom Poborjem je ekipo vodil Antoni Brdik, a to je zdaj že zgodovina. Vodilni možje kluba so se odločili za spremembo in vajeti so zdaj v rokah Iztoka Kapušina, veliko premikov pa se je zgodilo tudi v igralski zasedbi. Odšlo je kar 11 igralcev, novih obrazov pa je devet; v posavskem drugoligašu so se razveselili zlasti vrnitve Dejana Urbanča. Izkušeni vezist je pred začetkom sezone prekinil kariero, a se je zdaj znova aktiviral in bo v spomladanskem delu prvenstva moštvo vodil kot kapetan.

Zanimivo bo videti, česa je sposoben Jaemin Byeon, ki prihaja iz Južne Koreje, prav tako velja omeniti 21-letnega francoskega branilca Robina Bardija, ki se je dokazoval v drugi ekipi Nice, in Ivana-Antona Vasilja, ki je bil nazadnje član B-moštva zagrebškega Dinama. Slednja sta namreč varovanca krvnika slovenske reprezentance v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2014 na Portugalskem. Bil je strelec edinega gola za Bežigradom, ki je na zaključni turnir popeljal Hrvate. "Drži, njun zastopnik je Dado Pršo," je potrdil Stane Ostrelič, ki smo ga bili nekoč vajeni ob parketu, medtem pa se je lotil novega izziva. "Da, priskočil sem na pomoč kot vršilec dolžnosti direktorja kluba, morda je še boljši izraz koordinator," je pojasnil dozdajšnji rokometni lisjak.

prso

"Prizadevamo si delati po najboljših močeh, osnovni cilj pa je zagotoviti si obstanek v ligi oziroma to storiti čim prej, brez pretiranega stresa. Hkrati želimo ekipo že pripravljati na naslednjo sezono. Za nami je šest prijateljskih preizkušenj, kar glede na vremenske razmere nikakor ni malo. Zlasti zadnja proti Krškemu, ki se je končala z rezultatom 2:2, nas navdaja z optimizmom, do začetka prvenstvenih bojev pa sta pred nami še dve tekmi. Tokrat ne na umetni travi, ampak bosta odigrani na ogrevanem igrišču v Termah Čatež, ki so tudi naš pokrovitelj. Res močno verjamemo, da smo sestavili zasedbo, ki je sposobna uresničiti želene dosežke," je povedal Stane Ostrelič.

Članki iz rubrike